Strona 97 z 149 PierwszyPierwszy ... 4787888990919293949596979899100101102103104105106107147 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 961 do 970 z 1482

Temat: JTD, nowy program diagnostyczny tylko do obsługi JTD.

Użytkownik Alfista
    Mieszka w
    Gorzyczki okolice Wodzisławia Śląskiego
    Auto
    Same ALFICE

Domyślnie

Dzis znów z tym walcze i moge jedynie wykonywac testy urzadzeń, ale odczytac aktualne parametry niestety nie (na czym mi zależy). Probowałem juz na kilku wersjach fesa i nic. Próbowałem nawet zmieniac porty COM od 1 do 4 (w programie jak i w ustawieniach portu) i tez nic...
    wklejam link czego nie moge zaznaczyc. Poprostu naciskam na kwadracik a on sie nie zaznacza... dziwne

Z poduszkami i abesem też sie łaczy normalnie ale znów nie da rady zaznaczyc parametrów jakie chce zobaczyc...

Czy to wina jakiegos programu lub jego braku?

---------- Post added at 09:39 ---------- Previous post was at 09:36 ----------

Niewiem czy dorze zrobiłem, ale najpier zainstalowałem sterowniki z płyty od viakena INTERFEJS FIAT USB i własnie na tym mie tych parametrów nie zaznaczalo nastepnie je odinstalowałem i zainstalowałem równiez z tej płytki INTERFEJS FIAT ECU SCAN, ale równiez nic to nie dało...

---------- Post added at 11:19 ---------- Previous post was at 09:39 ----------

Dobrze odwołuje powyzsze Doszedłem do tego co było przyczyna. Zainstalowałem program Net Fromework 2.0 i to on sprawial takie kłopoty. Po zainstalowaniu tego samego programu tylko w wersji 3.5 problem zniknął i teraz już moge zczytac parametry. Ciekawostka.

Użytkownik Fachowiec Avatar Rzmudzior
    Mieszka w
    wschód
    Auto
    145 1.4 TS '00, Fiat Croma 1.8 '07

Domyślnie

Można poprosić na PM aktualnego FESa z witaminką? Trochę już nie diagnozowałem i na wersji 2.5 się wstrzymałem w rozwoju
    Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda

Alfa Romeo 145, Toyota Yaris, Fiat Croma
    https://makramomaniak.pl/

jacko
    Gość

Domyślnie

witam.. mam takie pytanko .. jak sprawdzić turbinę w FES to znaczy które parametry się jej tyczą????

Użytkownik Romeo Avatar rafal_n5
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    AR147 1.9jtd16v, AR 159 1.9jtdm 8v

Domyślnie

czy były jakieś wcześniejsze wersje FES w których nie było ograniczeń w diagnozowaniu klimatyzacji?

hajner
    Gość

Domyślnie

Witam
    czy istnieje witaminka powyżej softu 2.6 ??

arson18
    Gość

Domyślnie

witam od niedawna posiadam alfe 156 2.4 JTD 99r chcialbym zaopatrzec sie w kabel do połaczenia z laptomem moze ktos mi opisac jaki to ma byc moze jakis link z allegro mile widziany jeszcze nigdy nie probowalem sie bawic w takie rzeczy moze ktos mi opisac jakie programy sciagnac i co po kolei zrobic by uruchomic to wszytsko i sie polaczyc ? bede wdzieczny

Użytkownik Pasjonat Avatar @sdero
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    RAV4 / Ducati Diavel Carbon

Domyślnie

arson18, cały wątek jest o tym i tylko o tym. Wystarczy spojrzeć chyba na jakąkolwiek stronę tego wątku aby zobaczyć tekst typu "czy ten kabel pasuje ?" i odpowiedzi na tak postawione pytanie. Druga sprawa, to wątek, a ma 97 stron jest właśnie o programie do twojego samochodu i co po kolei zrobić aby to uruchomić. Jak na ogół takie coś mnie nie rusza, to wybacz ale to już szczyt lenistwa
    Mam nadzieję, że jednak postarasz się poskładać literki w tym temacie, a jest łatwo bo są drukowane.
    Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.

Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
    Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
    Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF

arson18
    Gość

Domyślnie

spoko kolego nie mowie ze nie czytalem na pierwszy rzut oka wydaje mi sie to po prostu bardziej skomplikowane tym bardziej ze jeszcze kabelek mi nie przyszedl i w praktyce jeszcze w tym sie nie bawilem, ja specjalizuje sie w serwisowaniu i projektowaniu elektronicznych plytek drukowanych wielowarstwowych jak bym ci opisalem 100 stron tego nie skumal bys na pewno od razu nawet jak bys poczytal wielokrotnie dopiero jak ogarniesz to rownolegle z praktyka i z pomoca znajacego sie na temacie, dzieke za checi kabel zamowiony poczekam az przyjdzie w wtedy wezme sie do dokladniejszego 'skladania literek drukowanych' kolega jacko pomogl na prv thx

Użytkownik Pasjonat Avatar @sdero
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    RAV4 / Ducati Diavel Carbon

Domyślnie

Cytat Napisał arson18 Zobacz post
    spoko kolego nie mowie ze nie czytalem na pierwszy rzut oka wydaje mi sie to po prostu bardziej skomplikowane tym bardziej ze jeszcze kabelek mi nie przyszedl i w praktyce jeszcze w tym sie nie bawilem, ja specjalizuje sie w serwisowaniu i projektowaniu elektronicznych plytek drukowanych wielowarstwowych jak bym ci opisalem 100 stron tego nie skumal bys na pewno od razu nawet jak bys poczytal wielokrotnie dopiero jak ogarniesz to rownolegle z praktyka i z pomoca znajacego sie na temacie, dzieke za checi kabel zamowiony poczekam az przyjdzie w wtedy wezme sie do dokladniejszego 'skladania literek drukowanych' kolega jacko pomogl na prv thx
    Skomplikowane ? Mając 97 stron informacji i trzy rodzaje kabelków plus jeden program do wybrania, który w dodatku na swojej stronie www ma dokładny opis łącznie z rysunkami No bez jaj !! Ale OK. Niech ci kabelek służy dobrze

P.S. Trafiłeś z płytkami, bo akurat z zamiłowania jestem krótkofalowcem i sam robiłem sobie projekty PCB, a w tym i wielowarstwowe (robiłem, bo dobre 4-5 lat nie jestem już w temacie). Tylko wykonywała je firma ze względu na brak maszyn i technologię (nie podam nazwy, bo to po znajomości prywata była ). Owszem było kilka problemów ale to kwestia związana z właściwościami wyższych częstotliwości. Ogólnie nic strasznego gdy są drukowane literki na ten temat.

Wiem, sam robię śmietnik, więc przepraszam czytających za OT. Więcej nie będę
    Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.

Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
    Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
    Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    159SW 2009 2.0 JTDM

Domyślnie

Cytat Napisał majster Zobacz post
    Poprostu naciskam na kwadracik a on sie nie zaznacza... dziwne
    Zainstaluj wymagany dodatek do Windowsa
    Pozdrawiam
    Michał (p.maiki)
    Było 146 1.4 TS 97r 2006-2008, 147 1.6 TS 02r 2008-2009, 156SW fl 1.9 JTDM 2003r 2009-2014