A auto bezwypadkowe nie moze splonac?
A auto bezwypadkowe nie moze splonac?
czytaj uwazniej i ze zrozumieniem.Ja sobie kupilem??Przyjedz i sprawdz sobie jak Cie to interesuje.No zakup roku to nie byl ale przeczytaj raz jeszcze i wypowiedz sie jeszcze raz.Miernikiem lakieru hahaha.A jak zostaly zalozone nowe elementy i polakierowano idealnie??Nowe peugeoty tez mialy awarie instalacji i plonely same.Smieszny jestes.Taki z Ciebie specjalista??Masz w oku komputer??Szkoda ze tego tu nie zaprezentowales.Widzisz wszystko czy auto bylo bite czy obtarte ale czytac chyba kolego nie umiesz.
czytając ten temat odnoszę wrażenie, że chyba lepsze są auta po dzwonie bo mniej awaryjne
muszę przyznać że odważna teza
sam jestem zwolennikiem aut bezwypadkowych (i bezstłuczkowych), choć ciężko takie znaleźć to warto dobrze poszukać i mieć choćby ten psychiczny komfort że w razie wypadku tył nie oddzieli się od przodu co w przypadku np. BMW jest nadzwyczaj częste. O skutkach takiego wypadku nawet nie trzeba wspominać.
Teraz piszesz, że auto było po KOLIZJI a wcześnie, że było ROZBITE to są dwie różne kwestie. Tak jak napisałem w swoim poście uważam, że znalezienie kilkuletniego auta które nie uczestniczyło w stłuczce, przycierce itp. jest prawie niemożliwe. Natomiast kupowanie auta powypadkowego, gdzie po kolizji nie było można autem spokojnie odjechać, to jest jak wsiadanie na karuzele na krzesełko obok tego co się przed chwilą urwało i mówienie sobie ...spokojnie jak to nie odpadło to może się uda.
To co napisał Tomek_KRK jest słuszne...niby auto jeździ dobrze, ale co będzie w sytuacji "pod bramkowej"? Czy aby wszystko zadziała...czy nagle to, że auto było naciągane spowoduje, że nie zareaguje odpowiednio na polecenia kierowcy? Pamiętajmy życie jest jedno i jest najważniejsze.
Zakończmy te rozważania bo do niczego nie prowadzą. Każdy jest świadomy mniej lub bardziej co i za ile kupuje i to jego sprawa. Forum jest tylko po to by ewentualnie dać do myślenia czy aby na pewno ta atrakcyjnie niska cena za auto może być spowodowana jakimiś ukrytymi usterkami (lub przejściami)
A tak na marginesie...powinieneś powiedzieć mamie, żeby nie kupowała tego auta. Skoro już w serwisie powiedzieli, że było mocno walnięte.
Ostatnio edytowane przez grzdylu ; 31-07-2011 o 11:49
Born to be wild.
Grzdylu ona miala swoich doradcow a moje zdanie sie nie liczy wiec kupila sobie co kupila.Ja z nia nie bylem.O tym co pisalem ze bylo po kolizji to pisalem ale o wczesniejszym 307 a nie o 407.Nie ma sensu ta dyskusja.Ja szukalem 159 z 2006 i jak sie okazala pierwsza w ASO cala malowana-zrezygnowalem,a 2 u tego samego sprzedawcy ktora bylem ogladac ale nie kupilem jej natomiast zrobil to inny kolega ktory napisal mi ze tez bylo malowane no i mialo kilka elementow do zrobienia-chodzby amorki i chyba cos jeszcze.Tak wiec bezwypadkowe to mozna kupic sobie w salonie i to tez nie ma 100% pewnosci.
nie kupujcie aut po dzwonach
po prostu: nie kupujcie
Sergio! Ragazzo! Amore mio! Dove si trova la bella Giulia?
Panowie aut po stłuczkach czy wypadku(zależy w jakim stopniu auto jest rozwalone) nie należy do nich podchodzić aż tak rygorystycznie w sensie że każde auto zrobione to szajs. Wiadomo są ludzie i są ludzie jeden zrobi takie auto bardzo dobrze wymieni elementy to coś wyrówna, pomaluje że jest oki, drugi nawali szpachli, poskręca, lakier dobierze na odwal, powierci i fuszera gotowa. Oczywiście takie auto trzeba wylukać dobrze pod każdym względem ale i można kupić taniej ewentualnie samemu coś doprowdzić do ładu.
Najważniejsze w takich auta z nieciekwą historią to aby nie były uszkodzone belki i elementy nośne auta.
Co do ASO to się zgadzam tam mogą być do kupienia auta gorsze czasem niż u innej osoby prywatnej. Serwisy tuszują niedoskonałości i chamsko odnoszą się do klienta który wraca z takim autem bo okazało się że było robione w dużej części a co gorsza ma jakąś usterkę nie do usunięcia.
<<-<---Nicole Scherzinger - Don't Hold Your Breath--->->>
Witam wszystkich,
Planuje zakup Alfy Romeo 159 i mam jedno pytanko czy jak zakupie ją bez kolorowej nawigacji z DVD to czy istnieje potem możliwość jej zamontowania w aucie i jakie są ewentualne koszty, z tego co widziałem to większość tych kombajnów jest firmy Pioneer.
Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi.
Niektóre pioneery były chyba nawet dostępne w ASO, także z pioneerami jest chyba najmniejsze ryzyko, że coś nie będzie pasować...
Alfa Brera 1.75 TBi 200 KM, 2009 styczeń 2010 - październik 2012![]()
Alfa GT Distinctive 1.9 JTD 150 KM, 2005 sierpień 2014 - ...![]()
Alfa GT Quadrifoglio Verde 1.9 JTD 170 KM, 2008 październik 2016 - ...![]()
Ok czyli nie będzie problemu z doposażeniem auta w ten gadżet, dzięki za odpowiedź.