to już lipa, ale nie kreci calkiem nic nie słychać, czy cyka albo widać że rozrusznik chce ale coś go blokuje ? to jest podstawowe pytanie
to już lipa, ale nie kreci calkiem nic nie słychać, czy cyka albo widać że rozrusznik chce ale coś go blokuje ? to jest podstawowe pytanie
Jeżeli już nic nie da się z niego zrobić mam 2,4 JTD do sprzedania tylko trzeba go wyjąć z samochodu. Cena będzie atrakcyjna.
mała poprawka po odkręceniu swiec woda trysnęła silnik zaczał normalnie kręcic wiec moze cos z niego będzie turbina kręci się normalnie bez luzów na plus jest chyba to ze auto przejechało niecały kilometr wiec się nie zdązyło nagrzac , więc moze cos z niego jeszcze będzie poskładamy w poniedziałek i się okaze
alfa romeo jest 159 & 147 była 166 3.0.v6 super!!156jtdx2 147jtd8v
W takim razie pierwsze co zrobicie teraz to sprawdzenie ciśnienia sprężania. Jeśli wylała się woda to na 99% pogięło korbowody.
tak jak koledzy pisali wcześniej od razu trzeba było wylać wodę z cylindrów jak widziałeś że nie chce kręcić może masz więcej szczęścia jak myślisz i będzie wszystko ok pozdrawiam
jak pisałem wczesniej to nie moj samochodtylko kolegi , w poniedziałek ma składac wiec wszystko wyjdzie w praniu
alfa romeo jest 159 & 147 była 166 3.0.v6 super!!156jtdx2 147jtd8v
ciekawe czy jeszcze będzie coś z tego silnika...
Ze 164 trudno się wyleczyć
ja bym zrobił stolik z tego silnika. blok jako podstawę i z czterech stron naspawać korbowody razem z tłokami a na nie szklany blatzawsze jakieś rozwiązanie i urozmaicenie w pokoju
znajomym będzie się podobać
![]()
Ze 164 trudno się wyleczyć