Witam!
Właśnie biorę się za swoją AR 147.
W chwili obecnej posiadam radio fabryczne oraz głośniki fabryczne.
Przymierzam się do zmiany głośników najpierw w przednich drzwiach i tu pojawiają się moje pytanie.
Co polecicie ? Ma to grać pod radiem. Zastanwiam się nad hertz dsk 165, esk 165 (choć te nie wiem jak będą hulać pod radiem) oraz helix b 62 C.
W tylnych drzwiach myślę by zamonotwać jakie midbassy np.hertz ev 165 bądź coś dwudrożnego, np dcx 165 (bo wydaje mi się bez sensu zakładanie z tyłu zestawu odseparowanego).
Jesli chodzi o skrzynie zastanawiam się nad Rockford P3D212 albo Rockford Punch P2D412. Chyba, że polecicie mi coś innego - równie mocnego.
Oczywiście wszystkie drzwi będą wygłuszone.
Zastanawiam się czy na samym początku radio fabryczne pociagnie same głośniki (nie mówie o skrzyni bo sam nie wiem czy radio wogole ma wyjście na wzmacniacz), ewentualnie jakie radio możecie polecić? ja osobiście myśle o alpine IDA-X311
Dodam również, że do tej pory jeździłem focusem, w którym miałem na przodzie powerbass s-6c, z tyłu też powerbass dwudrożne, a skrzynia Rockford Punch P1L-1X12. O ile ze skrzyni byłem zadowolony (choć teraz chce coś mocniejszego) to same głośniki nie przemawiały do mnie.