Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 33

Temat: Wykorzystanie wizerunku Alfa Romeo

Grzegorz83
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Lesio
    Cytat Napisał Grzegorz83
    Cytat Napisał Tomek G.
    Mikuckiego
    Chodziło mi o Micińskiego
    To był Patryk Mikiciuk, teraz prowadzi raport.
    W pierwszym poście napisałem dobrze, potem mi Tomek zamieszał..

adasco
    Gość

Domyślnie

Prezenterka to iwona - i paskudna nieco jest.
    Patryk mikiciuk to syn facia, ktory ma muzeum w Otrebusach, a co do jego szacunku do zabytkowych aut, to po prawdzie rozne rzeczy slyszalem....
    co do wykorzystywania wizerunku, to ja mam tylko jedno pytanie - czemy nie wykorzystuje sie tak VW?

ViP Romeo Avatar williamdrake
    Mieszka w
    Erlensee (de)
    Auto
    AR 145 2.0 TS QV, Peugeot 207 1.4 Vti

Domyślnie

Przy okazji szperania w portfelu znalazłem wizytówkę (osiedlowego) warsztatu samochodowego. Jest na niej...Alfa 166. Nie wiem czy szampon a ulotka warsztatu to samo? :wink: Być może w tym przypadku spowodowane jest to renomą AR w temacie usterkowości?

ps. nigdy nie widziałem w tamtejszym warsztacie żadnej Alfy...
    Ik@r 1111
    AR 33 1.7 IE 2000-2008 r.
    AR 145 2.0 16V TS 2008-...

csscss
    Gość

Domyślnie

Jest coś na rzeczy .
    Ostanio przeglądałem stare numery Auto motor i sport, i wpadają w oko reklamy kredytów, car audio itp w których wykorzystuje się Alfy.
    Ostatnio w Motorze można natrafić na reklamy świateł do jazdy dziennej Helli . Lampki zamontowane są na 156.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Zgadzam się z założycielem wątku, że wykorzystuje się wizerunek tej marki i to coraz bardziej.
    Czasem zastanawiam się, czy tak już było wcześniej, a ja tego nie zauważałem, bo dopiero od 8 lat jeżdżę Alfami, czy może właśnie w ostatnich latach jest takie parcie na Alfę...
    Co ja zauważyłem, oprócz wyżej wspomnianych:
    - w serialach telewizyjnych, tzw tasiemcach często przewija się ta marka i właśnie jest to 147 bądź 159 (nie żebym oglądał, tak tylko wspominam, bo mama mnie zawołała, żebym zobaczył czym dr. Lubicz z Klanu jeździ )
    - interia.pl bardzo często w dziale motoryzacji pisząc o pierdołach, (bo właśnie tylko o tym piszą), wstawia zdjęcie AR.
    - co do mentalności ludzkiej. Hm... to chyba prawda, że każdy chciałby mieć chociaż przez krótki czas Alfę, ale nie ma na tyle odwagi, by wykroczyć poza sztywne ramy motoryzacji, sztucznie nakreślone przez Opla, Volkswagena, czy jeszcze innego Forda. A kończy się to zawiścią i zazdrością, którą można odczuć na każdym kroku, poprzez krytykę marki, bo rzadko ktoś potrafi się przyznać, że chciałby, ale boi się...
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał Lukasz1983
    Temat wymysliles................niech CIE.....

buhahahahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
    A ja mam pytanie do kolegi Łukasza1983.
    Po co umieszczasz w tematach takie "coś" na końcu? I po co taka duża przerwa jak powyżej między wersami?
    Wybacz, ale to troszkę przeszkadza, bo temat staje się rozwleczony, nieskładny. Oczywiście nie mam nic przeciwko, jeśli wklejone zdjęcie/obrazek/schemat tyczy się tematu, ale w tym przypadku zupełnie nie widzę związku.
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

Paweł156
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał alces1
    - w serialach telewizyjnych, tzw tasiemcach często przewija się ta marka i właśnie jest to 147 bądź 159 (nie żebym oglądał, tak tylko wspominam, bo mama mnie zawołała, żebym zobaczył czym dr. Lubicz z Klanu jeździ )
    - interia.pl bardzo często w dziale motoryzacji pisząc o pierdołach, (bo właśnie tylko o tym piszą), wstawia zdjęcie AR.
    w serialach czy w filmach dane marki wystepują zwykle dlatego ze ktos im za to zapłacił, wiec pewnie i w Klanie Fiat miał swój udział
    a interia fakt, lubia włoszczyzne, pewnie dlatego ze redaktor jest alfistą
    ale nie zmienia to faktu ze tak jak piszecie Alfa to wdzieczny materiał do promowania sie

ViP Romeo Avatar williamdrake
    Mieszka w
    Erlensee (de)
    Auto
    AR 145 2.0 TS QV, Peugeot 207 1.4 Vti

Domyślnie

Cytat Napisał alces1
    A ja mam pytanie do kolegi Grzegorza1983
    Lukasza1983 :wink:
    Ik@r 1111
    AR 33 1.7 IE 2000-2008 r.
    AR 145 2.0 16V TS 2008-...

adasco
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał alces1

motor - to samo.
    ale szczytem bylo wykorzystanie alfy do reklamy dzwonkow i tapet w ostatnim motorze. I za to juz firma taka powinna placic... i to zdrowo

ViP Znawca Avatar Rigidigi
    Mieszka w
    SB oraz WX..Y
    Auto
    166 Q2 2.5 V6, była 145 1.6TS, była 147 1.6TS

Domyślnie

Nie wiem, czy zwróciliście uwagę, ale AR147 jeszcze do niedawna występowała w telewizyjnych reklamówkach Prince Polo, oraz ...pralek Electroluxa
    Ostatnio przeglądając jakąś gazetę gdzie było reklamowane nowo wybudowane osiedle, na rysunku osiedla jako małe samochodziki na parkingu powstawiane były AR 159