W pierwszym poście napisałem dobrze, potem mi Tomek zamieszał..Napisał Lesio
![]()
W pierwszym poście napisałem dobrze, potem mi Tomek zamieszał..Napisał Lesio
![]()
Prezenterka to iwona - i paskudna nieco jest.
Patryk mikiciuk to syn facia, ktory ma muzeum w Otrebusach, a co do jego szacunku do zabytkowych aut, to po prawdzie rozne rzeczy slyszalem....
co do wykorzystywania wizerunku, to ja mam tylko jedno pytanie - czemy nie wykorzystuje sie tak VW?![]()
![]()
Przy okazji szperania w portfelu znalazłem wizytówkę (osiedlowego) warsztatu samochodowego. Jest na niej...Alfa 166. Nie wiem czy szampon a ulotka warsztatu to samo? :wink: Być może w tym przypadku spowodowane jest to renomą AR w temacie usterkowości?![]()
ps. nigdy nie widziałem w tamtejszym warsztacie żadnej Alfy...
Jest coś na rzeczy .
Ostanio przeglądałem stare numery Auto motor i sport, i wpadają w oko reklamy kredytów, car audio itp w których wykorzystuje się Alfy.
Ostatnio w Motorze można natrafić na reklamy świateł do jazdy dziennej Helli . Lampki zamontowane są na 156.
Zgadzam się z założycielem wątku, że wykorzystuje się wizerunek tej marki i to coraz bardziej.
Czasem zastanawiam się, czy tak już było wcześniej, a ja tego nie zauważałem, bo dopiero od 8 lat jeżdżę Alfami, czy może właśnie w ostatnich latach jest takie parcie na Alfę...
Co ja zauważyłem, oprócz wyżej wspomnianych:
- w serialach telewizyjnych, tzw tasiemcach często przewija się ta marka i właśnie jest to 147 bądź 159 (nie żebym oglądał, tak tylko wspominam, bo mama mnie zawołała, żebym zobaczył czym dr. Lubicz z Klanu jeździ)
- interia.pl bardzo często w dziale motoryzacji pisząc o pierdołach, (bo właśnie tylko o tym piszą), wstawia zdjęcie AR.
- co do mentalności ludzkiej. Hm... to chyba prawda, że każdy chciałby mieć chociaż przez krótki czas Alfę, ale nie ma na tyle odwagi, by wykroczyć poza sztywne ramy motoryzacji, sztucznie nakreślone przez Opla, Volkswagena, czy jeszcze innego Forda. A kończy się to zawiścią i zazdrością, którą można odczuć na każdym kroku, poprzez krytykę marki, bo rzadko ktoś potrafi się przyznać, że chciałby, ale boi się...
Pozdrawiam.
- Rafał
A ja mam pytanie do kolegi Łukasza1983.Napisał Lukasz1983
Po co umieszczasz w tematach takie "coś" na końcu? I po co taka duża przerwa jak powyżej między wersami?
Wybacz, ale to troszkę przeszkadza, bo temat staje się rozwleczony, nieskładny. Oczywiście nie mam nic przeciwko, jeśli wklejone zdjęcie/obrazek/schemat tyczy się tematu, ale w tym przypadku zupełnie nie widzę związku.
Pozdrawiam.
- Rafał
w serialach czy w filmach dane marki wystepują zwykle dlatego ze ktos im za to zapłacił, wiec pewnie i w Klanie Fiat miał swój udziałNapisał alces1
a interia fakt, lubia włoszczyzne, pewnie dlatego ze redaktor jest alfistą
ale nie zmienia to faktu ze tak jak piszecie Alfa to wdzieczny materiał do promowania sie![]()
Napisał alces1
motor - to samo.
ale szczytem bylo wykorzystanie alfy do reklamy dzwonkow i tapet w ostatnim motorze. I za to juz firma taka powinna placic... i to zdrowo
Nie wiem, czy zwróciliście uwagę, ale AR147 jeszcze do niedawna występowała w telewizyjnych reklamówkach Prince Polo, oraz ...pralek Electroluxa
Ostatnio przeglądając jakąś gazetę gdzie było reklamowane nowo wybudowane osiedle, na rysunku osiedla jako małe samochodziki na parkingu powstawiane były AR 159![]()