Wyświetlacz w kratkach nawiewu jest dużo większy od tego z tej aukcji więc nawet jak Ci się uda to zamontować to wokół pozostanie dziura będzie to nieestetycznie wyglądało.
Wyświetlacz w kratkach nawiewu jest dużo większy od tego z tej aukcji więc nawet jak Ci się uda to zamontować to wokół pozostanie dziura będzie to nieestetycznie wyglądało.
Jak sam zacząłeś od dupy strony ten post to się nie dziw,że tak sie dzieje, na sam początek to powinieneś porównać czy ten oryginalny LCD z tym który chcesz wstawić są zbliżone rozmiarami, bo jak nie to jak dla mnie możesz to umieścić byle gdzie boi tak bd szpecić środek.
Po 2 bardzo mnie bawi sformułowanie "...Urządzenie nie dokonuje żadnej ingerencji w elektronice silnika....":d
Alfa Romeo 156 1,9JTD '02 SPORTWAGON
Szerokopojęta elektronika i elektryka samochodowa
Temat można zamknąć, nic nie wniósł do sprawy.
Pozdrawiam tych którzy próbowali.
Kreatywność jest ponoć cnotą, moja sugestia palisz?? jest ci popielniczka potrzebna??
Alfa Romeo 156 1,9JTD '02 SPORTWAGON
Szerokopojęta elektronika i elektryka samochodowa
Weź sie nie obrażaj, tylko poszukaj na forum. Ktos tutaj robił taką przeróbke, tylko trzeba by poswiecic troche czasu na szukanie.
Oczywiście nie palę, też o tym myślałem, żeby w tą klapkę to wmontować. Najgorsze jest to, że nie miałem tego jeszcze w ręku, chyba zrobię model z kartonu na podstawie danych z rysunku, będzie łatwiej.
Całą noc prawie poświęciłem na szukanie informacji na ten temat, niestety mamy tu burdel niesamowity. Podczas rozmowy z adminem, dowiedziałem się, że fizycznie trudny do zrealizowania jest podział tematów 156 jeszcze na kategorie, typu zawieszenie, układ wydechowy, elektronika, car audio układ hamulcowy itd. A szkoda...
Nie obrażam się, oczkuje nawet najbardziej szalonych koncepcji, a tracę z kolei czas na czytanie cwaniaczkowatych komentarzy. Po co.
Biorę się za model![]()
mój kolega montował "kapliczkę" z FL do alfy z 99r. z tego co pamiętam trochę się dremelkiem pobawił ale jakoś na wielkie przeszkody nie natrafił. W miejsce wyświetlacza zamontował nawigację, wygląda profesjonalnie, jak z fabryki. Moim zdaniem ten cały infocenter jest mało przydatny i w jego miejscu chętniej bym widział navi. Przez kilka lat użytkowania alfy może z 3 razy włączyłem wyświetlanie spalanie itd, po co mi to? jak wiem ile pali.
Jakby tobie to coś pomogło w poniedziałek mogę zrobić szablon wycięcia w desce, zeskanuje i sobie porównasz ze swoją deską.
Sorry, że dopiero teraz ale byłem na urlopie.
Jasne że chcę, choć trudno będzie mi pewnie znaleźć taką kratkę z uszkodzonym komputerem najlepiej, tak żebym nie musiał płacić 250zł za komputer który i tak wywalę. Jeśli masz również fotki tej przeróbki z navi to chętnie zobaczę jak to wyszło.
Aha, zrobiłem szablon tego komputerka jak mówiłem wcześniej i niestety nigdzie więcej nie pasuje jak w tą kratkę FL lub w klapkę popielniczki jak tu sugerowano.
Pozdrawiam.
Ostatnio edytowane przez Konik ; 20-08-2011 o 18:32
kolega na samym poczatku, zapytał o wymiar otworów i wielkośc tej zakichanej kratki, a wy odrazu po co Ci to?? naucz się czytać ze zrozumieniem, a nie odrazu po kimś jedziesz, jaki to ma sens ble ble ble . jak by potrzebowaj waszej opini czy sie to podoba czy nie to by się pewnie o to zapytał???
W poniedziałek lub wtorek zrobię skan, nie ma problemu, niestety z kolegą od navi nie mam teraz kontaktu (postaram się z nim zgadać ale nic nie obiecuję) , kiedyś miał filmik na youtube ale teraz znaleźć nie mogę.
Nie wiem czy dobrze pamiętam ale on właśnie żeby obniżyć koszty adoptował kapliczkę z anglika bo i tak z otworem w desce musiał się pobawić.