Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Temat: Ubezpieczenie od kradzieży

Użytkownik Pirat drogowy Avatar grzegorz041983
    Mieszka w
    Grudziądz
    Auto
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD

Domyślnie

Stary powiem Ci tyle ze w PZU mają wycenione pojazdy według eurotaxu który to zaniża na maxa wartosc pojazdu.Ja mam u nich wykupione ,mini casco za 330 pln i w razie kradziezy oddaja mi wartosc auta która wycenili mi na 24 tys. W dodatku kazda stłuczka, wypadek , cokolwiek oni placa 80% a ja 20%.Nie mam duzo kasy wiec dla mnie takie rozwązanie bylo trafne , a jak wiadomo pzu jest wyplacalne.Dodam ze mam max znizki 60 %.Moze ktos skorzysta dlatego napisaem .Pozdro

pattryk1
    Gość

Domyślnie

Z tymi wartościami zawsze jest problem, ja mam tylko miniAC w PZU dla swojej GT gdyż dopiero zbieram zniżki i wartość auta wyceniona na 29700 a nawet jakby cos to przy wyplacie jest tylko na 27000? co juz dla mnie w ogole kosmos, za skladke place 390 zl. Problem chyba tkwi w tym ile każdy pośrednik narzuca sobie marży , nie wiem nie znam się za bardzo ale szału w razie w. nie ma :/ ale lepiej mieć cokolwiek niż później wiadomo co...

bartek1987
    Gość

Domyślnie

pattryk1, jestem na etapie szukania ubezpieczyciela i dowiedziałem się o PZU, to jest ta oferta dla młodych kierowców? To miniAC jakie straty pokrywa? Kosztuje tylko 390 zł?!

pattryk1
    Gość

Domyślnie

Zgadza się to jest ta alternatywna opcja dla młodych, nie posiadających jeszcze kompletu zniżek ludzi. Od tego roku podobno oferta się poprawiła gdyż w razie ewentualnej kradzieży zwracają ci 100% a nie 80% jak było wcześniej, wiadomo ze wycena auta nie będzie jakoś mega powalająca tak np jak u mnie ale przynajmniej śpię spokojnie Polecam takie rozwiązanie gdyż płacąc stosunkowo niewiele ma się częściowe ubezpieczenie i zbiera się zniżki na przyszłość na kompleksowe AC :]

Użytkownik Świeżak Avatar dimasinho
    Mieszka w
    Lębork
    Auto
    Spider 2.4, GT 1.9, 147 3.0 V6

Domyślnie

Ja mam AC i OC w Ptu, zerowe zniżki, wartość auta 30000 a składka 2250, PZU mi ponad 4000 zaproponowali

Użytkownik Maniak resoraków Avatar matusca
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR GT JTD DIS

Domyślnie

ja mam AVIVA i w ubiegłym roku zapłaciłem ok 1350 za OC/AC

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Saint
    Mieszka w
    Warszawa (oryginalnie Szczecin)
    Auto
    Alfa GT 1,9 jtd

Domyślnie

W tym roku PZU zaproponowało mi 3600 pln za pełen pakiet. Zostałem więc w LINK4: 2200 pln przy wartości auta 24000 i pełnym pakiecie (auto zastępcze, naprawa w aso, oryginalne części, 1 stłuczka bez utraty zniżek itp.) Wartość mi się nie podoba natomiast żeby poczuć się lepiej wykupiłem stałą wartość w cały okresie ubezpieczenia.

LangiGT
    Gość

Domyślnie

jak osobiście przy wyborze ubezpieczyciela polecam skorzystać z rankomat.pl
    jest to porównywarka ubezpieczycieli... wypełniasz wszystkie dane (pojazdu, od kiedy chcesz ubezpieczyc, zniżki itp), po kilku dniach dzwoni konsultant z masą ofert (jest to o tyle dobre że dostajesz dodatkowe promocje za skorzystanie z ich pomocy) np. ja za ubezpieczenie za pośrednictwem rankomatu OC+AC+NNWK+NNWK (4 osoby) zapłaciłem 1600 zł i ubezpieczyłem się w Alianz Direct a jak sam dzwoniłem do Alianz to wyliczyli mi 2100 zł.
    dostępne jest za ich pośrednictwem ponad 40 zakładów ubezpieczeniowych więc zawsze wybierzesz tą która jest bądź najtańsza, bądź najbardziej Cię zadowala (np. najlepsze warunki podczas pobytu za granicą itp.)