Witam moja alfa 147 była lekko walnięta w zderzak tylny i w komorze koła zapasowego pękła ta pasta co pokrywa spawy. Idzie kupić taką pastę gdzieś i jak się nazywa ?
Witam moja alfa 147 była lekko walnięta w zderzak tylny i w komorze koła zapasowego pękła ta pasta co pokrywa spawy. Idzie kupić taką pastę gdzieś i jak się nazywa ?
moze jest osoba lubiącą porządek i drażni go świadomość że w bagażniku przy kole ma popękaną paste..
Nie dopiero co sprowadziliśmy sobie ją z Włoch, jeszcze nie zarejestrowana wczoraj kupiona, a chcemy sobie ją porobić ładnie. W sam zderzak w dolnej części dostała bo klapa nie naruszona. Tylko ta pasta spękała odrazu z początku w komorze koła zapasowego. Nic groźnego w każdym bądź razie. :]
Pomyśle z tą żywicą, nie musi wyglądać jak oryginał, ważne żeby nie łuszczyła mi się ta pasta.
to nie jest żadna pasta, a masa uszczelniająca. Możesz to spokojnie kupic. Stosuje sie ją na własnie takich miejscach jak zagiecia blach, zgrzewach, spawach. Zabezpiecze przed korozją własnie te miejsca gdzie woda i inne czynniki mogą "stac" i powodowac korozje.
Aha ok dzięki o to mi chodziło, przejadę tą pastą potem psiknę lakierem i będzie jedna rzecz zrobiona.Temat do zamknięcia.
Taka paste, zwana tez mastyka dostaniesz w firmach rozprowadzajacych lakiery, podklady, etc podobne materialy dla lakiernikow.
PS: jak dobrze, ze mamy na forum takich swietych i bezkompromisowych tropicieli przekretów. Poniak, juz nie sprzedasz tego auta jako 'niebitego'!![]()
Krajcok
GT JTD Q2 Rosso Scuderia 205 PS (historia)
XKR 4.0 V8 kompressor
Dzięki, dopiero co kupione, to auto chyba nawet nie dostało w dupe, bo nic kompletnie nie jest naruszone tylko pęknięta pasta. Tam gdzie ta pasta się łuszczy to ona jest tak jakby na krawędzi może od ciepła. A jak dostała to prawdopodobnie wjechał tyłem w jakiś murek niski. Bo wszyściutko jest fabryczne tylko ta pasta. Szyba z tego roku co produkcja auta 2002. Ale w najgorszym przypadku w murek wjechał.Prześwietliłem cały tył nawet podwozie i spoko.
![]()