ale pierdo...icie
pomoże mu ktoś ?
bocian - jak chcesz, to pomagaj. Ja nie przyłożę ręki do tej igiełki, bo potem może jakiś miłośnik to kupić (dla siebie lub dla żony) i będzie nas prosił o pomoc, jak mu zacznie się wszystko rozpadać po kolei.
Witam Ponownie, teraz odpowiadam, bo nie miałem neta i jestem trochę zmartwiony tym, że będzie tyle hałasu o to, że nie skłamałem, że mamy tylko Alfę, może temat poszedł by w trochę innym kierunku, a za schemat w PDF,ie dziękuje, w sobotę wezmę się za niego i podam wyniki.
A swoją droga, nigdzie nie wyczytałem w regulaminie, że dostanę odp. tylko dla marki samochodu podanego w profilu (pewnie malutkim druczkiem na samym dole koloru białego), póżniej sprawdzę. Pozdro
Witam
Moze mnie ktos pomoze z tym przepływomierzem ! Sprawa jest taka ze przepływomierz jest na 5 pinów a ja mam tylko 4 kable !? POMOCY !!!
Pewnie masz metalową pokrywę zaworów.
To były pierwsze modele 1,6TS i przez krótki okres były do nich montowane przepływki 4-pinowe. Niestety są one znacznie droższe niż późniejsze 5-pinowe i pewnie ktoś coś kombinował w tym silniku, zeby nie wydawać 700 zł.
A da sie to jakos podpiac czy musze kupic ten przepływomierz na 4 piny ??
Jeśli masz ten starszy model z ECU M.2.10.4 to tam przewidziany jest przepływomierz 4-pinowy.
Być może dobry elektronik umiałby coś zakombinować, ale nie wiem czy ktoś robił takie eksperymenty.
Tu poczytaj temat, który kiedyś założyłem: http://www.forum.alfaholicy.org/156/...zep%B3ywomierz
Ostatnio edytowane przez SG0240 ; 08-08-2011 o 19:58