Około 1400 plnCzęści kupował sam mechanik.
Podepnę się pod temat,całkiem niedawno miałem regulowane cięgna bo drążek latał i trzeba było szukać trzeciego biegu no i lubił sobie zgrzytnąć,lecz po paru dniach i z dnia na dzień zaczął wyskakiwać trzeci bieg w kleszcza się(czasami lekko zgrzytnie) ale przy dodaniu gazu natychmiast wyskakuje,więc pojechałem do mechanika że od czasu jak regulował i smarował cięgna zaczął wyskakiwać trzeci bieg z dnia na dzień szybciej ,mechanik stwierdził ze to zębatki w skrzyni i trzeba je wymienic same czesci 800 zł plus robocizna to mówi ze nie warto tylko radzi mi kupić skrzynie używkę,no i tu rodzi się pytanie czy diagnoza została postawiona poprawnie i czy rzeczywiście taniej będzie kupić skrzynie,proszę o podpowiedz bo już rozglądam sie za skrzynia a nie jestem pewien czy dobrze robię.
Raczej temat pilny ,jeśli miał ktoś taki problem lub wie co zrobić to proszę o podpowiedz
to choć niech mi ktoś powie czy 2,0 i 1,6 jest ta sama skrzynia???
A ja mam takie pytanie, gdyż ciężko wchodzi 1 i wsteczny. Dzisiaj wymieniłem olej i jest ciut lepiej ale nie to. Zauważyłem ,że jak autko powolutku się kula to bez problemu, albo jak przytrzymam dłużej sprzęgło. Ale gdy postoje np na światłach i chce wrzucić 1 odrazu po naciśnięciu sprzęgła to bardzo ciężko wchodzi i muszę albo najpierw wrzucić 3 lub 2 a później 1 - wtedy wejdzie ok...macie jakieś pomysły?
Wymieniłem olej, bo myślałem, że to dlatego...no ale chyba nie bardzo...
Mi też drążek lata na boki, powiedzcie mi co tam jest do wymiany ? Jest jakiś zestaw naprawczy ?
Witam. Mam problem ze wstecznym biegiem. Nie moge go wrzucic jakby go cos blokowalo. Czasami wchodzi bez problemu albo wlaczam 1 bieg a potem wsteczny. Reszta biegow jest ok.
Mam ten sam problem ze wstecznym biegiem. Czasem nie chce wchodzić aczkolwiek teraz bardzo precyzyjnie, pewnie i mocno wrzucam wsteczny i raczej w 98% się udaje. Do tego drążek nie wraca na neutralną pozycje 0. Jaką stawiacie diagnozę? I ile to może kosztować?