Strona 8 z 12 PierwszyPierwszy 123456789101112 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 115

Temat: Prośba o pomoc w optymalnym wyborze ALFY 156

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Kucz
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    Jest: Renault Megane RS 225,Alfa Romeo 147 1,6 Ts 120 . Była Alfa Romeo 156 2,5 V6 24V

Domyślnie

Ja mam wypucowaną komorę silnika i kolektory że można się przeglądać pokrywy czyściłem swiss vaxem i szczoteczką do zębów i bynajmniej nie mam zarżniętego silnika wręcz przeciwnie ale oczywiście w dniu zakupu był brudny i też uważam że lepiej kupic auto z brudnym silnikiem gdzie widać czy coś nie cieknie i później samemu wypicować dla siebie. Często faktycznie niektórzy myją silnik przed sprzedażą żeby ukryć to i owo .

Użytkownik Romeo Avatar NightDay
    Mieszka w
    Zgorzelec/Gunzburg DE
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD 119kw ROSSO

Domyślnie

Po prostu trzeba umieć czytać skoro stan wizualny i mechaniczny "dobry".Do tego jak znam życie nie ma zimowych kół to co nie nazbiera się?
    Poza tym ślepi jesteście syf jakby auto stało cały dzień na deszczu z otwartą maską,do tego opony już łyse z przodu.Stwierdziłem tak bo nie lubię syfu i tyle a co jest z tym motorem to nie wywróże napewno...Ja w swoim golfie 25 letnim miałem czyściej to tak na marginesie.Swojego faworyta podałem wśród podanych i schlusss.
    Ostatnio edytowane przez NightDay ; 08-08-2011 o 08:20

kross01
    Gość

Domyślnie

Pozwólcie, że podczepię się pod temat... Także szukam samochodu a konkretnie AR 156 w dieslu bo zamierzam trochę jeździć... Chciałbym, aby samochód był najlepiej z moich okolic tzn aby nie było trzeba przejeżdżać całą Polskę i wracać z kwitkiem...

Znalazłem takie oto aukcje:
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-1-9...C20171137.html kawałek mam ale znośnie cena trochę niska

http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-1-9...C17862964.html skóra co jest plusem i daleko aż tak nie mam

http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-1-9...C19972458.html tu kolejny handlarz ale drożej...

O żadną z tych 3alf jeszcze nie dzwoniłem, bo godzina trochę późna i zamierzam dzwonić jutro rano. Co o nich sądzicie? Zbyt wiele nie można wywróżyć ze zdjęć ale zawsze coś... Na co szczególnie zwracać uwagę przy kupnie? Jestem w trakcie szukania takich informacji ale jak ktoś by coś podesłał nawet na pw byłbym wdzięczny.

Mieszka w
    Zgorzelec/Gunzburg DE
    Auto

Domyślnie

1.Tam bym dzwonił.Od razu z kopyta pytaj się gdzie była walona udaj jakbyś wiedział że była,jak się bedzie upierał że cacy to powiedz panie cos za niska cena itd itp.
    Pozostałe to handlarze nie radze nawet próbować bo miny bank.

Użytkownik Ogier Avatar rekwir
    Mieszka w
    Myszków
    Auto
    Alfa Romeo 166

Domyślnie

Witam

Chcę kupić 156 SW teraz zastanawiam się czy wybrać 1,9 czy 2,4 różnica spalania nie jest aż tak duża ale nie wiem jak jest z awaryjnością do tej pory miałem diesla jedynie fordowskiego 1,8 i motor nie do zajechania a alfa jedynie benzynka była. Może ktoś poradzi który lepszy silnik.
    Amor patriae nostra lex
    Była 155 1,8 TS
    Była 156 SW 1,8 TS
    Jest 166 2,0 TS

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Kucz
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    Jest: Renault Megane RS 225,Alfa Romeo 147 1,6 Ts 120 . Była Alfa Romeo 156 2,5 V6 24V

Domyślnie

Szukaj 2,4 jtd bezawaryjny kultura pracy na najwyższym poziomie i bardzo ładnie się zbiera

kross01
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał NightDay Zobacz post
    1.Tam bym dzwonił.Od razu z kopyta pytaj się gdzie była walona udaj jakbyś wiedział że była,jak się bedzie upierał że cacy to powiedz panie cos za niska cena itd itp.
    Pozostałe to handlarze nie radze nawet próbować bo miny bank.
    1 Posiada kobieta i wg niej nie był walony. W kraju od 2lat. Ona ma go rok. Jedynie niby linka od ręcznego do roboty jest
    2 Na początku handlarz powiedział że tylko pucha od filtra powietrza rozwalona, a jak dostałem nr do właściciela to podszedłem go co i jak i powiedział, że urwał mu się pasek rozrządu- po czym jak powiedziałem jakie konsekwencje może to mieć to zmienił zdanie, że tylko go poszarpało i zmniejszyło szerokość przez ucięcie tego co było za dużo... - tłumaczył się, że zbyt szeroki pasek mechanik mu założył, i że już jest na serwisie i że będzie do odbioru dziś ew jutro... I do tego klima do nabicia
    3. Koleś na wstępie powiedział, że jest sporo roboty przy nim, ale że nie ma co się spodziewać, bo cena jest niska...

Użytkownik Romeo Avatar Woland83
    Mieszka w
    Malanów
    Auto
    Alfa Romeo 156 TS 2.0L '99 selespeed 155KM Grigio Chiaro met.

Domyślnie

Czyli jednak 2 i 3 miny Więc tylko 1 można się bliżej przyjrzeć.

Mieszka w
    Zgorzelec/Gunzburg DE
    Auto

Domyślnie

Ja każdemu polecam 2,4jtd przyjemność z jazdy bezcenna spala naprawdę nie dużo więcej od 1,9jtd a po wirusie to już bajka jest.
    Jedyny mankament to tak hmm powyzej 220-240tysiach siada pompa oleju lecz można z tym jeździć spokojnie bo się tylko wydłuża lekko łancuszek przy butowaniu.
    Wiem że mogą być spekulanci i inne szkoły ale moja jest taka ponieważ dzwoniłem do kolegi z forum który wymieniał to i po 20tysiach znowu miał lekkie rechotanie nie słychać tego z kabiny.Poza tym bezawaryjny

grafex
    Gość

Domyślnie

Witajcie, moja bella 2.4 jtd 140KM sportwagon 2001 jest do sprzedania sam sprowadzałem po jednym właścicielu, mam zdjęcia jak była uszkodzona i sporo do niej włożyłem żeby była idealna reszta na priva jeżeli kogoś interesuje.
    Pozdrawiam