Moja doszła między 6 a 7 tygodniem od zamówienia![]()
145 1.6TS a jednak dalej jest
AR G. 1.4 MA
Kolega jak dobrze pamietam to nawet "gałkę" urwał w tym ferworze walki
---------- Post added at 23:09 ---------- Previous post was at 23:07 ----------
i to by się kolego mogło zgadzać - bo człowiek z FAP z którym ostatnio gadałem powiedział że problem dotyczy silników benz. Być może w JTDM zastosowano inne podzespoły układu przeniesienia napędu. Aż chętnie bym się z Tobą Twoim przejechał![]()
Jeździłem Mito z TCT i praktycznie bezpośrednio porównywałem z DSG. Jeśli chodzi o szybkość zmiany biegów to w obu jest błyskawiczna i niezauważalna. Jedyna różnica jaką zauważyłem kryje się najprawdopodobniej w sterowniku. DSG stara się być bardzo delikatna i np. przy hamowaniu redukuje biegi przy niższych obrotach (w TCT zdarzyło mi się szarpnięcie przy hamowaniu). Ma to jednak swoje wady, a główna jest taka że w DSG kick-down zbiera się ok. 2-3 sekundy, a w TCT jest praktycznie błyskawiczny. Na TCT decydowałem się także ze względu na złe opinie manualaChociaż pewnie będzie miała swoje własne problemy...
Ja mam czas oczekiwania 13 tygodni, ale trzeba wziąć pod uwagę przerwę produkcyjną w sierpniu, więc w sumie wyszłoby 7.
Daj znać jak tylko odbierzesz .... plusem jest to że gałki nie urwiesz![]()
Wystarczyło od razu wymienić na czerwoną i problemu nie ma. Szkoda tylko, że cholerstwo 5 stów kosztowało...
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Oczywiście podzielę się wrażeniamiNawet trochę żałuję, że sobie bajeranckiej gałki nie zamontuję
![]()
Ja też nie mogę się doczekać. Zamówiłem Julcię pod koniec lipca i dostałem informację, że będzie w drugiej połowie września. Nie wiem tylko na ile potem termin jest dotrzymywany. Jakie wy macie doświadczenia?
Zależy od dilera. Auto będzie zrobione na czas, a kiedy dojedzie do salonu, to już tylko od nich zależy. Moje było zrobione w kwietniu, a z różnych powodów odebrałem je w czerwcu.
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS