Hehe.. Mógłbyś mi wysłać na pw temat z ktorego Ty odnawiasz te swoje lampy?
Hehe.. Mógłbyś mi wysłać na pw temat z ktorego Ty odnawiasz te swoje lampy?
łap! http://www.forum.alfaholicy.org/zrob...p_ala_gta.html
powodzenia życzęi radze być bardzo czułym i delikatnym bo ja przed chwilą połamałem dobry prztyczek od regulacji...
![]()
If you just let me I'll find a way
To ease your mind and for you to stay
And I will untie all the ropes
It's hard for me but believe me, I'm trying.
Witam. Światło mijania nie świeci mi od strony kierowcy. Wymieniłem żarówkę i nadal nie świeci. Zmieniłem bezpiecznik i też nic to nie dało. Muszę sprawdzić czy napięcie dochodzi do kostki która wchodzi do lampy. Czy kostkę normalnie się wyszarpuje czy są jakieś magiczne zatrzaski. Jak odpiąć kostkę? Próbowałem delikatnie praw-lewo góra-dół i ani drgnie.
dźwięk + przyspieszenie + elastyczność = V6
jest na kostce zawleczka do wyjecia
śrubokręt płaski wystarczy jako narzędzie? Da radę bez demontażu lampy?
Powinien wystarczyć śrubokręt, plus zwinne palce, jak mieszałeś już w rabarbarze to pewnie masz wyćwiczone. Nie powinno być problemu. Ja robiłem to ze zdjętymi lampami, ale bez tego też da radę zrobić.
ano są tam takie zawleczki od góry ściągane, najlepiej do nich się dostać jak odkręcisz całą lampę i wtedy można kombinować![]()
Jak w skrócie wygląda dostanie się do lampy? Poz zdjęciu grilla śrubki, zatrzaski?
odkręcasz śrubki od grila, odkręcasz maskownice lampy(taki czarni plastik nad nią), lampa trzyma się na 3 śrubach wpuszczonych w nadwozie więc spryskaj je wd-40 by nie urwać gwintu i delikatnie odkręc (nasadkowy 10), samą lampę odepnij od 2 przewodów, które dodatkowo są dociśnięte drucikami by lepiej stykały. wyciągasz lampę i dalej ona na sobie ma takie zatrzaski, podważasz i potem albo piekarnik albo suszarka albo delikatnie samemu podważasz klosz od reszty i już.![]()
Też przymierzam sie do pomalowania moich lamp :>
tylko boje sie że cos nie wypali i bd musiał kupić nowe :<