Strona 12 z 12 PierwszyPierwszy ... 23456789101112
Pokaż wyniki od 111 do 115 z 115

Temat: Prośba o pomoc w optymalnym wyborze ALFY 156

lenior
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał majster Zobacz post
    Za tą cene to cudów bym sie raczej nie spodziewał - zawsze bedzie cos do "roboty"
    Oczywiście zdaje sobie sprawę z tego, iż będzie coś do "roboty". Dlatego podaje takie oferty gdyż mój budżet nie przekroczy 10k a muszę do tego wliczyć opłaty i ewentualne koszty napraw pierdółek bądź też jakiejś poważniejszej naprawy lub wymiany części. Na szczęście mam dostęp do kanału u wujka (15km ode mnie) więc z regularnym zaglądaniem pod belle nie będzie większego problemu.

Cytat Napisał stembalski17 Zobacz post
    Cytat Napisał lenior Zobacz post
    Witam

Zastanawiam sie nad kupnem Alfy 156. Znalazlem kilka ofert w moim rejonie i chcialbym was prosic o to obyscie rzucili na nie okiem a jezeli ktos zna, ktores z tych aut to prosze o nieco dokladniejsza opinie Jezeli mozna oczywiscie

http://allegro.pl/show_item.php?item=1764804277 Polanica-Zdrój I tutaj mam troche daleko ;/
    szkoda ze nie napisales wczesniej bylem dzisiaj w Klodzku to bym ogladnal, pogadal, wiecej fotek trzasnal niestety w tygodniu juz nie bede mial czasu
    No szkoda, szkoda ;/ Jednak rozmawiałem z osobą sprzedającą to autko i gdy zapytałem "co z nim nie tak" to opowiadał o jakichś pierdółkach gdzie koszty wahają sie w granicy kilkunastu do kilkudziesięciu PLN. Z tego co mówił to najważniejszą rzeczą jest to, że ma wymienione zawieszenie i gwarancję na nie aż 4 lata. A to obdarcie z przodu wcale mi nie przeszkadza jedynie interesuje mnie fakt skąd ono sie tam wzięło.

Cytat Napisał Dariusz156 Zobacz post
    Niestety nie pomogę.Nie chcę cię zniechęcać.Moje wcześniejsze doświadczenia z tak leciwymi dieslami raczej każą trzymać się od nich z daleka.
    To mina z opóźnionym zapłonem.Będziesz częstym gościem tego forum.
    Interesuje mnie tylko i wyłacznie diselek ze względów czysto ekonomicznych jak i prostszej konstrukcji silnika oraz jego żywotności.

Użytkownik Romeo Avatar NightDay
    Mieszka w
    Zgorzelec/Gunzburg DE
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD 119kw ROSSO

Domyślnie

1.Dla mnie golas a nie wypas <lol> niczym nie powala total golas tylko że z klimą zatem nie oglądałbym nawet tego chyba że ci nic nie potrzeba do szczęścia prócz silnika diesla pod maską.Za taką cenę coś będzie do roboty i nie za pare zł.napewno

2.Jeszcze większy golas bo bez klimy no wieś w środku jakaś mega śruba czy nakrętka na lewarku boszzz <lol>.Kołpaki też pod kolor typu market gra i buczy no i +opłaty i na bank coś do zrobienia bo nie widziałem auta w które by nie trzeba było pakować po zakupie zatem handlarzyk przydrożny odradzam.

3.Handlarz zatem się nie wypowiadam jak zwykle i nie oglądam nawet

4.Niby ładne to to ale mało zdjęć , nie widze tego zdjęcia gdzie jest te przetarcie.Poza tym znowu dochodzę do wniosku że co drugi to pół auta wymienia przed sprzedażą bardzo dziwne i zastanawiające biorąc pod uwagę że chce się auto sprzedać i jak najszybciej pozbyć a nie pakować jeszcze mega dużo przed sprzedażą.
    Chyba że ktoś pisze że wymienił całą zawieche ale nie napisze kiedy to mogło być 5 lat temu he...Ale warto się nad tym autem zastanowić zadzwonić do gościa od razu wprost sie pytać gdzie był bity ,co z klimą bo to częsta bolączka rozrząd itp no wiadomo szufladkowanie.

5.Tutaj no hmm całkiem ciekawie powiem 4szyby el., skórka , halogeny.Może tylko pozory.Trzeba dzwonić i pytac jak klima i gdzie był bity stan dobry? hmm bez zapewnień że jest IGŁA :>.Jedne co mogę powiedzieć bo nie napisał zawiecha pewnie do wymiany jak znam Wrocko Mieszkałem tam trochę to wiem cos o niespodziankach na drogach w tamym mieście w postaci MEGA dziur nie raz lecz tak jak mówię dzwoń negocjuj cena dobra wiadomo do zbicia te 500zł jak nie 1000zł zalezy co do roboty.

Tak od siebie jak szukam auta osobiście to wiadomo stan techniczny ważny,wyposażenie i ogólny stan wizualny.Ale to nie wszystko opony na zimę,felgi stalowe to też wydatek dobre pare stówek jak ktoś nie dokłada ci.Poza tym trzeba gościa przez tel. wyczuć czy wkręca ci same bajki czy mówi sporo prawdy bo jak sami wiemy nikt nie mówi raczej do końca prawdy przy sprzedaży auta bo nikt by nie sprzedał lecz nie można być hamskim jak robią to handlarze i w żywe oczy ci ścieme ładować taką ze włos się jeży...

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Kucz
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    Jest: Renault Megane RS 225,Alfa Romeo 147 1,6 Ts 120 . Była Alfa Romeo 156 2,5 V6 24V

Domyślnie

Ta z Chojnowa rządzi chyba zadzwonię i zapytam czy nie chce się na moją zamienić z dopłatą z mojej strony kołpaki z czerwoną ramówką czerwień na kokpicie i urzekła mnie i najlepszy detal nakrętka na lewarku hahahahh to jest toooo.

Użytkownik Ogier Avatar stembalski17
    Mieszka w
    K-Z
    Auto
    AR 156 1.9JTD 105 KM

Domyślnie

Cytat Napisał Dariusz156 Zobacz post
    Niestety nie pomogę.Nie chcę cię zniechęcać.Moje wcześniejsze doświadczenia z tak leciwymi dieslami raczej każą trzymać się od nich z daleka.
    To mina z opóźnionym zapłonem.Będziesz częstym gościem tego forum.
    Wiesz co moja Alfa 99' ma wg. komputera 360tys (na liczniku 190) ale nie patrzac na zawieche bo wiadomo drogi rozne itp to silniczek chodzi jak marzenie nigdy mnie nie zwiodl, nie stanal (jechal nawet na polowie paska wielorowkowego) na miejsce zawsze zajechal na hamowni wyapadla bardzo dobrze ... nic dodac nic ujac

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Warszawa - WJ
    Auto
    Civic VI gen Z2+B7

Domyślnie

a co to od 2011 roku nikt alfy nie szukał ?