czolem
zauwazylem ciekawe rzecz przed chwila..
auto zimne...
obroty sa zawsze rowno kreske pod 1000 obrotow
a teraz..jakby delikatnie falowaly, unosi sie w okolice 1000 i spada.. i tak ciagle..
co sie znow dzieje?? ;///
czolem
zauwazylem ciekawe rzecz przed chwila..
auto zimne...
obroty sa zawsze rowno kreske pod 1000 obrotow
a teraz..jakby delikatnie falowaly, unosi sie w okolice 1000 i spada.. i tak ciagle..
co sie znow dzieje?? ;///
www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y
Witam
Podepnę się
Falujące obroty od 700 do 900
Jaka może być przyczyna?
pozdrawiam
Odświeże troche temat, bo nie chce nowego zakładać. Wczoraj wieczorem zauważyłem, że na luzie mam 1100 obr/min, zazwyczaj było to ok 900. Teraz pytanie czy tak się może dziać, czy to coś za co trzeba by było sie zabrać. Czytałem posty kolegów z innych tematów i im obroty falują od 900 do nawet 4000 tys. U mnie to falowanie to max 200 obr. A np. dzisiaj jak jechałem do pracy było normalnie. Dodam, że nie dawno miałem wymieniany rozrząd, a gosciu, który mi go robił powiedział, że powinienem wymienić świece.
ja mam jedną swiece uszkodzoną do wymiany, falowanie.. wydaje mi sie ze minimalne zawsze jest, zauwazyłem ze na wyłączonej klimie falowania prawie ze nie ma, z klima czasami zafaluje troche.. ale to troche.. nie np od 900 do 1200... tak samo widać że obroty sie delikatnie zmieniają jak włącza sie np wentylator
Zobaczcie czy dolot powietrza jest cały i najlepiej odpiąć przeplywke.
Temat można zamknąćPrzecież te 1100 obr/min to na zimnym silniku na ssaniu
Później jest ok 900/950 i stoją w miejscu jak nie powiem co po niebieskiech pigułkach
Dzieki za odpowiedzi.