Witam
Jestem bardzo poważnie zainteresowany zakupem tej Alfy http://moto.allegro.pl/piekna-alfa-r...768056525.html , byłem wczoraj na oględzinach, i chciałbym się podzielić spostrzeżeniam , i prosić o ewentualne rady. Pierwsze co, spora ilość rys na tylnej klapie i przy klamce od kierowcy (to akurat normalne - chyba w każdej alfie to było ? ) zaparowany prawy reflektor, i lewe nadkole było chyba nie do końca dobrze spasowane przy reflektorze. Samochód teoretycznie od 1 właściciela, wnętrze nie zdradza nic niezwykłego, jedynie drążek zmiany biegów jest nieco zdarty, lakier z bliska wydawał mi się nieco podejrzany, jakby matowy, jest komplet dokumentów z niemiec oraz komplet kluczyków , silnik po odpaleniu wydawał mi się nieco klekotać, ale było to dość ciche i ustało szybko, jak silnik się zagrzał to autko chodziło równo i cicho (nie wiem czy nie byłem przy odpaleniu nieco przewrażliwiony? ) wiem że nie do końca działa tylna wycieraczka, no i że klima jest teoretycznie tylko do nabicia bo nic nie chłodzi. Pan z komisu nie wyrażał żadnego sprzeciwu żeby samochód wziąść na warsztat czy pod czujnik lakieru. Co o tym sądzicie? proszę o ewentualne porady, czy warto wpakować pieniądze w dokładne prześwietlenie tego autka ? Ewentualnie co trzeba by w takim samochodzie na dzień dobry zrobić ? bo chciałem sobie zrobić wstępny kosztorys, na pewno wymiana rozrządu (rolki + pasek + pompa, nie wiem jak to jest z wariatorem ? cały czas doczytuje kolejne tematy) na pewno wymiana oleju i filtrów, no i wiadomo ubezpieczenie + rejestracja (czyli 500 zł tego śmiesznego podatku i 240 zł w wydziale komunikacji? ) nastawiłem się troszkę na te auto i chcę się jakoś uspokoić hehe, potrzebny jest jakiś głos rozsądku. Proszę o pomoc