Witam
mam problem pare dni temu przestał działać mi kluczyk scyzoryk otwieranie zamykanie samochodu i bagażnika, lampka przy naciskaniu na kluczyk działa, tak wiec baterie chyba w porządku... co to może być?
Witam
mam problem pare dni temu przestał działać mi kluczyk scyzoryk otwieranie zamykanie samochodu i bagażnika, lampka przy naciskaniu na kluczyk działa, tak wiec baterie chyba w porządku... co to może być?
było wałkowanie dużo razy na forum, weź sobie wpisz w opcji "szukaj" i znajdziesz na bank
albo padła ci centralka w samochodzie, sterownik, odbiornik .. albo pilot padł, tj bateria moze być za słaba, albo "zimny lut"
Wygląda że to jakieś fatum, u mnie pilot też się zbuntował i nie chce działać.
Dzisiaj znajomy elektronik sprawdzał, na oscyloskopie i wygląda że nic nie wysyła
Na jednym z tranzystorów, po naciśnięciu przycisku coś się dzieje, ale antena nic nie generuje.
Czy piloty w Alfach działają na częstotliwośći 433MHz?
a dlaczego pytasz o ta częstotliwość ?
Bo jeżeli sprawdzaliśmy na złej częstotliwości to nie powinno nas dziwić, że oscyloskop nic nie wykazał![]()
- wskazanie na oscyloskopie nie zależy od czestotliwości żródła, pod warunkiem że oscyloskop przenosi tak duże czestotliwości.
+ e-Niro KIA 64 kWh battery, 200CV, 400 Nm
Oscylospkop przenosił takie częstotliwości. Sprawdzane były inne piloty samochodowe.
Jeszcze sprawdzałem pilota na innym radiu, i wygląda jakby pilot nośną stawiał tylko nie wysyła żadnego kodu.
Wygląda na to, że muszę poszukać nowego pilota i poszukać kogoś kto mi go zaprogramuje.
z nowym pilotem w 100% bedzie problem, a jak już coś to równiez będzie to kosztowne, ale wiadomo, nie aż tak jak oryginał w aso
a niby czemu z nowym mialby byc problem?
drogie sa, takie które działają, poza tym musiał bys przełożyć kapsule immo, z kluczyka, a niektóre kluczyki sa nierozbieralne, i trzeba go rozciać