Byłem już u osoby która się w tym temacie troche orientuje i okazało sięze jednak regulator napięcia. Kolejną przeszkoda jest dostanie się do alternatora gdyż jest głęboko schowany..
Byłem już u osoby która się w tym temacie troche orientuje i okazało sięze jednak regulator napięcia. Kolejną przeszkoda jest dostanie się do alternatora gdyż jest głęboko schowany..
Chciałbym dołączyć się do tematu.
Czy bardzo trudno jest się dostać do alternatora? Czy przy odrobinie wolnego czasu w weekend jestem w stanie sam wymienić alternator domowymi sposobami? Czyli bez żadnego podnośnika itp.?
Drugie pytanie czy w 156 2.0 TS jest taki sam alternator jak w 1.6 i 1.8? Przeglądam ogłoszenia na allegro i zaciekawiło mnie to.
Będę bardzo wdzięczny za każdą radę![]()
Dostać się trudno, ale nie jest to niemożliwe, sam to przechodziłem, gdzieś nawet napisałem posta na ten temat,(ale ja mam JTD), bo jak dobrze pamiętam, to niektórzy chyba nawet rozłączali półośkę ale da się go wytargać bez rozłączania półosi. Oczywiście kanał, lub podnośnik niezbędny.
wszystko zależy od Twoich zdolności manualnych
ja wymieniałem altka górą
do 1,6 1,8 i 2,0 są te same altki
różnią się ilością prądu jaki mogą wytworzyć
ja mam uboższe wyposażenie to mialem 80A
zamontowałem 100 A
jedyne co to mi aku kipi czasami, prawdopodobnie z przeładowania ale tego nie jestem pewien bo nieznam tego aku, był w alfie jak ją kupiłem
A jak rozpoznać jaki powinienem kupić? 80A czy 100A?
Może macie jakieś namiary na sprawdzonych sprzedawców?
http://altera.jdm.pl/catalog/product...roducts_id=536 nie wiem czy to cie pocieszy