Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: Problem kontrolki poduszki i marchewa ;/ alfa romeo 146 boxer

pablo_lebork
    Gość

Domyślnie Problem kontrolki poduszki i marchewa ;/ alfa romeo 146 boxer

Witam wszystkich bardzo serdecznie mam problem z moja alfa 146 1.6 boxer mianowicie chodzi o 2 kontrolki
    poduszki powietrznej i tej tzw. marchewy

i jedna i druga nie chca zgasnac ;/
    kontrolka od poduszki podczaas jazdy na zakretach wzniesieniach dziurach nie raz potrafi zgasnac cos nie laczy ale gdzie tego szukac

a kontrolka marchewa ... kiedys tez potrafila przygasnac jak juz sie zapalila po raz 2 podczasz wlaczenia zaplonu pokazuje sie ta kontrolka ..... moge odpalic silnik i auto moze chodzic nagrzac sie i ona sie nie wlaczy ... jesli oczywiscie nie jade ... dopiero podczas jazdy zaowazylem ze powyzej 50 km/h wlacza sie i juz nie gasnie ;/

szukalem po forach pomocy ale nigdzie nie ma opisane moich przypadkow teraz odebralem auto od kolejnego mechanika ktory mowi ze nie moze polaczyc sie z komputerem nie wiem gdzie szukac pomocy jak nie tutaj ... z gory dzieki za wszelkie wypowiedzi pozdrawiam !!

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Kontrolka od poduszki to pewnie problem z połączeniem w kierownicy (styki na obwodzie) a wtrysk to Ci nikt na odległość nie zdiagnozuje. Podpięcie pod komputer by tu nie zaszkodziło...

pablo_lebork
    Gość

Domyślnie

odkrecilem poduszke od kierownicy ruszalem ta wtyczka ale to raczej nic nie dalo ona nie reagowala na ruch tym przewodem

a wlasnie apropo podlaczenia do komputera ... 2 elektro mechanik odsyla mnie bo nie moze polaczyc sie z komputerem

---------- Post added at 22:18 ---------- Previous post was at 22:13 ----------

odkrecilem poduszke od kierownicy ruszalem ta wtyczka ale to raczej nic nie dalo ona nie reagowala na ruch tym przewodem <br><br>a wlasnie apropo podlaczenia do komputera ... 2 elektro mechanik odsyla mnie bo nie moze polaczyc sie z komputerem<br>

Użytkownik Romeo Avatar Jester
    Mieszka w
    Wrocław/Włodawa
    Auto
    AR 146 1.4 bx

Domyślnie

nie chce być niegrzeczny, więc się powstrzymam. tematów o marchwi widziałem tu co najmniej 6. szukajka nie gryzie. sonda lambda- sprawdź ją, głównie podpięcie pod kompa Ci wiele wyjaśni.

w swojej masz złącze 3pinowe jak w starych fiatach, przejsciówka z obd2
    Ostatnio edytowane przez Jester ; 20-08-2011 o 17:22
    If you just let me I'll find a way
    To ease your mind and for you to stay
    And I will untie all the ropes
    It's hard for me but believe me, I'm trying.