Witam !!! Zapytam jeszcze raz bo mzoe ktos ma jakis nowy pomysl albo zmienil kolor podswietlenia zegarow w AR 145 ???
Witam !!! Zapytam jeszcze raz bo mzoe ktos ma jakis nowy pomysl albo zmienil kolor podswietlenia zegarow w AR 145 ???
Było AR 145 Boxer 1,6---> Blu Inca AR 147 JTD 1,9 115KM +
O widzę że tu też pytasz, widziałem ten temat na Alfaclub.pl ale nie mogłem odpisać bo mam konto zblokowane. Czyli przymierzasz się do wymiany żarówek. Ze zmianą kolorów będzie raczej ciężko bo wszystkie żarówki w konsoli są bezbarwne (przezroczyste) tak więc kolor podświetlenia nie jest zależny od żarówek jest stały czyli zielony (jakiś filtr po drodze). Jeśli masz na myśli zamontowanie żarówek o jakimś innym kolorze będzie się to wiązało z tym że będą świecić przez zielony. Moim zdaniem nie ma sensu, jak chcesz rozbierać cały zestaw wskaźników to już inna bajka, możesz spróbować ale ja bym się za to nie brał.
Była: 145 - 1,3 Boxer
Jest: 156 - 1,9 JTD SW
Wbrew pozorom sprawa nie jest taka trudna.
Sam się kiedyś nad tym zastanawaiłem, czy nie "strzelić" sobie na czerwono 8)
Są firmy, które robią tarcze z odpowiednim kolorem. Wystarczy podmienić i już.
Z tym, że same zegary to nie wszystko..
Trzeba podmienić też wkładki w panelu środkowym.
A największy problem to przelutowanie diód w guzikach od elektrycznych szyb.
I to by było na tyle. :mrgreen:
Wprawdzie nie mam zamiaru zmieniać koloru podświetlenia zegarów w swoim MALEŃSTWIE - chciałbym natomiast zmienić kolor tarcz z białego na czarny.
1. Gdzie nabyć tarcze w kolorze czarnym? Dodam, że nie chciałbym kupować całych zegarów na allegro za ok. 80 zł - interesują mnie tylko tarcze. Z jakim wydatkiem muszę się liczyć?
2. Jak demontuje się wskazówki zegarów? Jak się do tego zabrać, aby nie kombinować później z właściwym ich zamontowaniem?
Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.
Myślę że jeszcze większy byłby w zmianie koloru podświetlenia w manetkach czy jak kto woli w wajchach od kierunkowskazów i wycieraczek (które akurat u mnie też są podświetlane). Dlatego nawet o tym nie myślałem. Poza tym lubię zieleńNapisał rigobert
, auto mam zielone, podświetlenia zielone, wszystko zielone
, dla mnie bomba.
PS. pytanko: bo nie wiem, a diody w guzikach są zielone czy też bezbawne?
Była: 145 - 1,3 Boxer
Jest: 156 - 1,9 JTD SW
no wlasnie ty masz zielone, ja mam AR Blue i chcialem na niebiesko walnoc, a slyszeliscie cos o jakiejś foli ???
No tak, o tym ni epomyślałem, bo nie mam tego podświetlenia.Myślę że jeszcze większy byłby w zmianie koloru podświetlenia w manetkach
tam też trzeba by podmienić diody na takie w jakim się chce kolorze.A Ty VW chcesz sobie zrobić :?: :wink:Napisał Gopcio
Ale folie na co chcesz, bo nie bardzo rozumiem :?: :|
Kiedys byl temat o zegarach i ktos napisal ze wystarczy kupic folie np. czerwonego koloru zedrzec tamto i nakleic... ale gdzie taka folie dostac to sie nie dowiedzialem :|Napisał rigobert
Yyy.. to jak o tej metodzie nie słyszałem..Napisał Gopcio
Ta firma robi produkty dobrej jakości. Zamawiałem u tego kolesia srebrne ramki na zegary i jestem zadowolony. Z tarcz zrezygnowałem, bo podobno niewykonalne jest zrobienie tego malutkiego znaczka AR na prędkościomierzu, a taki duży jak na zdjęciach mi się nie podoba.
http://www.herbi.only.pl/zegary/galeria.htm
alfa romeao 146 1,9TD