Ten temat chyba udziela wyczerpującej odpowiedzi na Twoje pytania:
http://www.forum.alfaholicy.org/147/...eck_radiu.html
Bez kabla i komputera sie chyba nie obejdzie.
Ten temat chyba udziela wyczerpującej odpowiedzi na Twoje pytania:
http://www.forum.alfaholicy.org/147/...eck_radiu.html
Bez kabla i komputera sie chyba nie obejdzie.
Ostatnio edytowane przez dexter103 ; 17-08-2011 o 20:10
tez tak mysle. pytanie tylko czy jest w krakowie ktos kto moglby mi to zrobic?
proponuje skierowac sie na forum regionalne![]()
Kilka dodatkowych faktów i pytań. Po pierwsze mam radio z czarną ramką wokół wyświetlacza i nie wiem czy nie jest z wersji po lifcie. Po 2 czy radio do systemu bose czym się różni? Po 2 czy radio z wersji po lifcie jest inne niż to które było montowane wcześniej. I najważniejsze czy da się je podłączyć do wersji przed liftem?
z tego co zauwazylem, to nie ma reguly co do radia, ale raczej napewno nie jest to orginalne radio od twojego samochodu. moze byc nawet z alfy gtdzialac bedzie napewnom(po zrobieniu osiowania)
osiowanie nic nie dało ale przynajmniej już wiem dlaczego. okazało się, że poprzedni właściciel zamiast kupić kostkę przejściową z oryginalnego podłączenia w alfie na zwykłe iso do innego radia po prostu uciął kable założył nowe kostki które oczywiście pasują też do alfoskiego radia i stąd problem. w podłączonych kostkach nie ma podpiętej linii can a dopiero dzisiaj odkryłem że trzy odcięte i niepodłączone kabelki są bardzo ładnie zaizolowane i wsadzone w oryginalny alfoski oplot tak że nie było ich widać. teraz potrzebuje tylko dowiedzieć się jak powinno być podłączone i mam nadzieje że będzie śmigało.
czy ktoś może wie który kolor kabelka podłączyć do którego pinu w radiu?
Zrób zdjęcie tego co miałeś i tego, co chcesz wstawić.
Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T
sprawa już załatwiona. miałem podpiętą kostkę iso przerobioną do zwykłego radia a chciałem podpiąć fabryczne. chodziło mi głównie o to jakie kolory ma linia can A i can B w oryginalnej instalacji. Jak kiedyś jeszcze wyciągnę radio to sprawdzę to i napisze może ktoś kiedyś będzie szukał.
Mam właśnie z tym problem i widziałem ze w kostce były zamieniane kable chyba tylko kabel can A możwesz podać kolory tych kabli?