Mi to nadkole za 33 zł nie bardzo pasuje. Dzisiaj nie mam już czasu się z nim siłować, jutro będę musiał je trochę przerobić. Żałuję, że nie poszukałem dokładniej.
Mi to nadkole za 33 zł nie bardzo pasuje. Dzisiaj nie mam już czasu się z nim siłować, jutro będę musiał je trochę przerobić. Żałuję, że nie poszukałem dokładniej.
a u mnie pasowalo... dziwne :/
U mnie też, 20 minut roboty, spasowało idealnie. zacząłem od śruby tej na środku, pionowej, później w głębi po lewej, a później to wsio radno. piszę o prawym nadkolu
ponaciągałem trochę i podciąłem jeden skrawek i teraz jest ok.
Witam,
Piszecie o nadkolach, a co w przypadku plastiku, który łączy nadkole z osłoną silnika od spodu. Czy wymieniał ktoś z Was ten element? U mnie jest on już mocno potargany. Niestety nie widzę takich elementów na allegro. Pozdrawiam
Dołączam zdjęcie, chodzi mi o ten element, który zajmuje większą część zdjęcia, widać, że odstaje od dołu bo śruba już nie ma czego złapać, tak bardzo plastik się naderwał.![]()
Ostatnio edytowane przez kmaro ; 21-07-2012 o 10:21
Ja kupiłem nadkole prawe za 33 zł,założyłem i jest ok.Nie pasował w nadkolu jeden otwór który wywierciłem w obok.Jak za taką cenę to nie jest żle.
Ja kupiłem na allegro. Musisz pytać u sprzedawców z częściami karoserii. Ten plastik od strony kierowcy nazywa się "osłona skrzyni biegów" a od strony pasażera chyba "osłona pasków" (ta jest imho b. ważna bo te paski są na wierzchu bez niej)
Tu masz lewą stronę: http://allegro.pl/nadkole-oslona-skr...473167544.html
A tu prawą: http://allegro.pl/nadkole-prawe-oslo...473167496.html
Kupowałem u tego faceta (warsztatpusz) ale chyba coś też ok. 30 - 35 zł a nie 50.
Trochę odświeżę temat ale jestem zmuszony wymienić nadkole od strony pasażera, mam podobną dziurę jak na zdjęciu powyżej ale większą i obawiam się, że woda może dostawać się do filtra powietrza, który jest umieszczony tuż przy nadkolu. Szukam używanego oryginału ale ciężki temat z tym i stąd moje pytanie jak wasze doświadczenia z tymi nadkolami po 33zł...mam niemiłe doświadczenia z jakimikolwiek zamiennikami - przeważnie są z tak tandetnego plastiku, że o wytrzymałości lepiej nie wspominać. Jakie są Wasze spostrzeżenia?