wiec sprawa dotyczy alternatora do 1.9 jtd 105 KM 2000r., mój jest uszkodzony wiec szukam alternatora, i mam pytanie czy musi byc ten sam nr 63321804 A127IM 100A, czy mozna inny, czym to sie różni??
wiec sprawa dotyczy alternatora do 1.9 jtd 105 KM 2000r., mój jest uszkodzony wiec szukam alternatora, i mam pytanie czy musi byc ten sam nr 63321804 A127IM 100A, czy mozna inny, czym to sie różni??
Nie będzie się różnił jeśli chodzi o mocowania włosi nie głupieli z alternatorami tak jak to robią ci od Forda, wracając do tematu będzie to samo jak weźmiesz np od 2,4jtd, najlepiej kupić nówkę nigdy nie wiadomo ile pochodzi używka. Aha i zerknij zawsze czy jest tyle samo Amper bo są 3 wersje ty masz tą najsłabszą są 100A, 105A, 120A tej ostatniej lepiej nie bierz za dużo prądu podaje.
A myślałeś o regeneracji?? ja do swojej 1,9 8v za całkowitą regeneracje dawałem coś ok 450zł...ale demontaż i montaż na własna rękę...
mogły się tylko szczotki na regulatorze skończyć lub coś z regulatorem stać.
Na twoim miejscu wolałbym oddać do chłopaków od alternatorów i oni ci ocenią co jest i za ile.
Ja za robote swojego zapłaciłem bagatela 90 zł
Były do wymiany łożyska i regulator ale nie miał takiego na półce więc zmienił same szczotki w nim![]()
za 400zł dostaniesz nówkę, a właśnie jak wygląda twoje uszkodzenie? ja w 146 miałem pękniętą obudowę więc z regeneracji nici były.