Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Alfa Giulietta TB120KM nie powinna zachowywać się gorzej od Linei ze względu choćby na DNA, w Alfie silniki sa dużo agresywniej "ustawione" niż w Fiacie (w dynamic). W masterteście Kompaktów w Auto Motor Sport spośród 12 modeli o mocach między 115-130 KM ten silnik został uznany za narbadziej żwawy - miał najlepszą elastycznośc i jedne z lepszych przyśpieszeń do 100km/h. Niestety osiągnął też najwyższe spalanieJego zaletą napewno jest prostota konstrukcji i sprawdzona bezawaryjność oraz dobra elastyczność w dolnych partiach obrotów dzięki małej turbinie. Alfa z tym silnikiem jest dynamicznym samochodem i w zupełności to wystarczy do jazdy na codzień, jedynym problemem tej wersji jest mała dopłata do wersji MA170 KM, co powoduje, że na tą odmianę decydują się głównie ci którzy kupują podstawowe wersje Giulietty
![]()
dzięki za odpowiedzi
właśnie korci mnie wersja 235km ale też sporo kosztuje;/ ale za to zazdrosne spojrzenie innych - bezcenne
muszę dodać że lineą na światłach narobiłem nie nie jednemu wstydu
chciałem dodać że mam też dwoje dzieci w wieku 3 latka i 1,5 roku
wiem że bagaznik jest mnieszy o ponad 100l, i czy mi to wystarczy? jazde testową miałem ale nie pozwolili mi załadować wózka, walizek podróznych;/
jeździłem dieslem 170km i muszę przyznać... rakieta to jest
ojj tak... były problemy aby ruszyć bez szarpania w trybie dynamic...
ale diesla nie chce...
i właśnie moim najwiekszym problemem jest bagażnik... czy wejdzie cały bagaż czy nie...
ale Giulietta jest tak śliczna że chyba jej uroda weźmie górę nad praktycznością
wciąż czekam aby zobaczyć na żywo AR Giulie... i Kamala, ale jakoś ta Giulietta mnie pociąga
Na Giulię raczej nie ma co czekać. A Kamal to nie Alfa.
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Ale zdaje sie dane dotyczace mocy i przyspieszania podawane sa dla trybu Dynamic w ktorym silnik zachowuje sie tak jak powinien natywnie![]()
Nawet na pewno![]()
niedawno stałem również przed tym dylematem i wybrałem 170km w benzynie z wieloma dodatkami. Szczególnie polecam dach szklany otwierany. QV była kusząca, ale gdybym tak doposażył jak swoją Julkę, trochę byłoby za drogo. Diesel zdecydowanie za drogi, poza tym po 120k km w Dieslu trochę mam wysokich kosztów serwisowania i napraw dosyć.