Witam naszła mnie ostatnio che na zmiane swojej na Q4 posiada ktos ten model jak ogólnie to chodzi i jak ze spalaniem niewarto czy warto zakupic taki silnik? bo slyszalem duzo opcji na ten temat i wole zapytac u zrodła pozdrawiam
Witam naszła mnie ostatnio che na zmiane swojej na Q4 posiada ktos ten model jak ogólnie to chodzi i jak ze spalaniem niewarto czy warto zakupic taki silnik? bo slyszalem duzo opcji na ten temat i wole zapytac u zrodła pozdrawiam
Na forum www.alfaromeo.pl jest moderator kolega Michał ,który z tego co pamietam już ok. 2 lat użytkuje 159 3.2 V6 w wersji TI .
AR 156 1.8 TS ( 2001-2006)
AR 159 1.9 JTDM 16V ( 2006-2009)
AUDI A5 2.0 TFSI MTM (2009 -2014)
BMW 528i F10 ( 2014 - 2019 )
BMW 540i G30 ( 2019 -
Lewostronnym powolno jeźdźcom mówimy kategorycznie NIE !!!
U nas jar.w ma 159 3.2 Q4. No i ja - z tym, że Brerę.
Warto, nie warto? No cóż - to motor V6. Dostajesz wyjątkową elastyczność i piękny dźwiękByłeś na zlocie, to widziałeś i słyszałeś moją. Spalanie małe nie jest, ale krążące opinie o 25 w mieście to bzdury. Z luzem osiągniesz okolice 15, a jak się postarasz (ale nie "zemerycisz") to 13.
Mnie jedynie przeszkadza spalanie na trasie: 11-13, autostrada 13-14...
sporo - mój jag , tez V6 3 l pojemnosci,ale wiekszy i cięższy na trasie pali 8.
WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów
No oczywiście zależy wszystko od odległości i czy silnik jest ciepły. Jak jadę zimnym kilka km w jedną stronę, to wychodzi 17-20; wracam rozgrzanym - 13-15. Wycieczka zimnym 1km do sklepu to >25. Ale mówimy o wartościach średnich.
No i w sumie masz rację - te 13 to właśnie po przelotówkach w małym ruchu. W mieście bez przelotówek to może być nieosiągalne. Może sam siebie oszukuję
Jednak taki przebieg momentu na duzo pozwala:
60km/h, VI bieg i wciąż spore stado kucy pod nogą (z niemal maksymalnym momentem)![]()