Sterowanie zmiennej geometrii turbiny szwankuje
Sterowanie zmiennej geometrii turbiny szwankuje
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Wykresy z hamowni, na papierze wyglada wszystko wporządku... ( diagnosta dopisał długopisem większą moc ze wzgledu na słabe warunki, za mało powietrza czy cus , twierdzil ze komputer tak mu wskazał ? ) a Alfa nie jedzie...
Sterowanie zmiennej geometrii trubiny ? Przyjrze sie temu blizej tzn bede musiał komus zlecić bo sam nie ogarniam tak dobrze tematu no a pozniej moze przeplywke jak nie pomoze. ps. EGR zaślepiłem częściowo ( blaszka z dziurkami )
![]()
w takim razie podlozylbym drugi sprawny zawor overbostu, to tez moze byc przyczyna, a przeplywke odpiac mozna tez w sumie najpierwpiszesz ze czesciowo EGR ? czyli tak jakby wcale, zaslep go po calosci w takim razie
Jimmy, w 20V normalnie mozesz nawet calkowicie EGR zaslepic, check na konsoli moze sobie swiecic i jezdzisz, nic sie nie dzieje
..... powered by www.cinsoft.pl
Wszystko jasne po wykresie... w 20V przy 2100obr powinieneś mieć ~390Nm. Zmienna geometria nie bangla, dlatego nie masz mocy na dole.
no to nie temat na 20 v żeby gadac o moim 10v ale jak ci geometria nie bangla to przeładowywać powinien i błedy powinny być , no chyba że za niskie ciśnienie daje to błędu nie wywali ale i kopa nie będzie
Chyba by sie zgadzało od dołu bardzo kiepsko ciągnie a po mocnym wciśnięciu gazu trzeba czekać długo na reakcje !
Jak zmienna geomtria nie działa, to od czego zacząć ? Szukam po forum informacji na ten temat. Widze ze to moze wiązać się z paroma rzeczami typu: zawór overboost, zapieczone łopatki, podstarzałe wężyki itp ? Jakaś rada jak sie za to zabrać najlepiej ?
Sprawdziłem overboosta i prace sztangi co porusza łopatkami w turbinie i działa. Po odpaleniu silnika szatanga cofa sie dynamicznie, po zgaszeniu overboost trzyma jeszcze z 10sekund cisnienie i dopiero sztanga wraca ( dynamicznie ) na swoje miejsce. Sprawdziłem tez ruch sztangi wyciągając węzyk z overboosta ( na wylaczonym silniku ) Wziąłem weżyk do buzi i wciągałem powietrze ( musiałem użyć troche siły ale to chyba normalne ) sztanga cofała się tak jak jak po odpaleniu wydaje sie ze jest wporządku ? Ruch sztangi około 10mm.
wg mine wina lezy po stronie EGR. Kiedyś tak miałem (moc była ale dopiero od około 2500tys obrotów) i pomogło wyczyszczenie. Sprawdzałeś czy zamyka się i kiedy?