Zamówiłem Julkę... Będzie na koniec października do odbioru.![]()
Pochwal się kolorami i ostateczną konfiguracją.![]()
Jak patrzę na kalendarz to jest też taka możliwość. Produkcja w 41 tygodniu, czyli może być równie łatwo początek produkcji w piątek - 14.10, czyli wtedy byłaby na początek listopada. Nic to, czekam już tyle czasu, to tydzień w tą czy tamtą nie robi na mnie wrażeniaNapisał chrzanek
Czym jest tydzień w porównaniu do wieczności...
O nie, będe trzymać w tajemnicyNapisał Adalbrecht
Mam pomysł na sesję zdjęciową dla Julki, więc na razie sza
. Nadmienie jedynie, że będzie miała TCT (co nie powinno być zaskoczeniem) a także, że nie będzie biała
![]()
Cześć wszystkim.
Już blisko mi już do rodziny miłośników dobrego stylu AR, mam zamiar bowiem w końcu kupić :-). I pewnie będzie to Guiletta 170KM benzyna. Myślałem o demo, ale w sumie trochę się go boję, bo demo to wiele nóg i stylów jazdy (dealer ma taki jeden ze zniżką od ceny katalogowej około 20%, ale ma 8tyś km...), więc będzie nowy (170KM benzyna, pakiet sport 1 i premium).
1. Czy jest jakiś lepszy moment na kupienie niż np. październik? Na pewno będę chciał auto pod siebie, szansa mała, że akurat będzie coś podobnego już wyprodukowanego i zapłapię się na promocję rocznika 2011 kupując już w 2012. Myślę o paździeniku, a nawet listopadzie, żeby auto było wyprodukowane w styczniu 2012 - zawsze jeden rocznik do przodu - ale właśnie nie wiem czy takie czekanie ma sens. Zależy mi na dobrej cenie, rocznik jest mniej istotny, ale jak cena specjalnie się nie będzie różnić, to wolę 2012.
2. Będzie raczej metalik - czarny. Boję się białego matu (żeby po 2 latach nie był już mało ciekawy), i wg mnie biała wygląda super z czarnym otwieranym dachem, a w sumie nie jest to mi potrzebne. Uzasadnione obawy odnośnie matu?
3. Co z opcji dodatkowych, nie występujących w cenniki, warto brać? Słyszałem np. o czujniku parkowania przód, którego na stronach alfy nie widać.
4. A teraz pytanie praktyczne - jeździłem tą demówką parę godzin - bardzo miło, ale miałem wrażenie, że na 2 czy nawet pierwszym biegu, przy prędkościach rzędu 5km/h auto wogóle nie jedzie, i trzeba używać sprzęgła. Nie jest też łatwo zrywnie ruszyć z 1 biegu, bez wspomagania się sprzęgłem. Czy tak te silniki mają, czy ta demówka może była nieco "inna"?
Z góry dzięki za pomoc!
Moim skromnym zdaniem:
1. Z tego co sie orientuje to wyprzedaz rocznikowa zaczyna sie od pazdziernika i wtedy sa najlepsze promocje. Jako, ze pewnie bedziesz chcial auto dopasowane pod siebie to bedzie koniecznosc producji pod Twoje oczekiwania. Tak wiec watpliwe, zebys w styczniu znalazl dokladnie takie, z 2011 stojace grzecznie na placu i czekajace na Ciebie. Tak wiec mysle, ze lepiej zamawiac teraz i dogadac sie z dealerem, zeby objely Twoje auto znizki pazdziernikowe (z czym nie powinien byc problem).
2. O pastelach sa rozne opinie, jedni mowia, ze za delikatny lakier jak na nasze warunki klimatyczne, inni jezdza i nie narzekajaJa dmuchajac na zimne poszedlem w kierunku metalicznego.
3. Tutaj zawsze kwestia preferencji, procz pakietow ktore wziales, ja bym bral pakiet widocznosc i powiekszone zaciski. Rozwazylbym tez port pod TomToma i dach szklany (ale tego jak mowisz nie potrzebujesz).
4. Ja takich odczuc nie mialem, ale jezdzilem krocej...
Udanego zakupu!
1.O zniżkach październikowych dealer jak to dealer nic nie wiem - ale i tak nie ma pośpiechu, negocjacje przeciągnę do października.
2.Argumentem jest oczywiście cena, ale czy to nie krótkowzroczne...
3.Ten pakiet widoczność chyba mnie nie kręci :-). Czujnik parkowania przód - jest coś takiego? Nie mogę znaleść w opcjach.
4.Czekam na opinię kogoś jeszcze w takim razie. Może to normalne dla silnika 1.4, chociaż teraz mam 1.6 100KM i znacznie lepiej się zachowuje w baaardzo niskim zakresie obrotów.
1. dealerzy poki co nic nie wiedza... FAP wysyla takie info pewnie zaraz przed startem promocji. rok temu wiem, ze byly obnizki i to dosc spore.
2. metaliczny lakier jest chyba dwuwarstwowy. nie wiem czy to wplywa na wytrzymalosc ale moze i tak. musialbym wiecej poczytac
3. mnie pakiet widocznosc tez by nie krecil zeby nie cholerna zima w krakowie i przydatnosc podgrzewanej przedniej szyby. co do czujnikow to pierwsze slysze, widzialem siatke produktowa i nie bylo tam czegos takiego. mozesz sobie pewnie jakies dodatkowe zamocowac, ale to moze wygladac oblesnie (i pewnie bedzie)