Grucha jak w moim, minimalistyczna![]()
Grucha jak w moim, minimalistyczna![]()
Mariusz jeśli możesz, ja będę zainteresowany fotkami.
Proszę bardzo.. Oczywiście przy normalnym odsunięciu fotala kierowcy, radia nie widać..
![]()
Ostatnio edytowane przez Mariusz AutoDS ; 03-09-2011 o 15:09
pozdrawiam, Mariusz / AutoDS Team Poland / Alfa 147 1,9 JTD GTA-look, Alfa 159 SW 2,4 JTDm, Fiat X1/9
Dzięki Mariusz. Wygląda to całkiem przyzwoicie. Ile czasu zajęło Ci takie ułożenie radyjka, jeśli to Ty montowałeś ?
Dwa pytanka odstające od tematu:
- co Ci tam wystaje z kratki nawiewu ?
- masz Webasto fabryczne ?
No z półtorej-dwie godzinki na spokojnie to montowałem.. ogólnie kabelki dość łatwo się puszcza tylko odchylając uszczelkę przy progach.. Do anteny pusciłem lewą stroną najpierw przy progu, a później pod lewą tapicerką.. a wychodząc z bagażnika wciąłem się delikatnie w rynienkę, by przejść kabelkiem pod klapę po lewej stronie.. i tam zostawiłem więcej przewodu nagórze, żeby dało się antenę wrzucić do bagażnika..
Co do pytań..
- z nawiewu wystaje termometr do mierzenia temp. powierza wylatującego.. sprawdzałem wydajność klimy
- webasto mam podobno montowane w niemieckim ASO, swietna rzecz na zimę ..opcji schładzania nie testowałem nawet![]()
pozdrawiam, Mariusz / AutoDS Team Poland / Alfa 147 1,9 JTD GTA-look, Alfa 159 SW 2,4 JTDm, Fiat X1/9
Pewnie, że świetna, szczególnie jeśli ktoś parkuje pod chmurką.
Czyli przewody do CB w kabinie wpuszczałeś pod dolne uszczelki ?
Franek, ja używam radia sporadycznie 4-5 razy w miesiącu na dłuższe trasy, w mieście nie używam bo nie chce mi się go wyciągać.
Używam anteny 1m od sirio na szerszym magnesie. Magnes na podkładce gumowej, od dwóch lat nie stwierdziłem na klapie większych rys więc metoda się raczej sprawdza.
Radio było strojone w Szczecinie na Bohaterów Warszawy i równie dobrze chodziło na klapie jak i na dachu. Na klapie z wiadomych względów jest wygodniej.
Fakt, radia sie nie stroi. Stroi się antenę, każdą. Choć z tego co wiem, anteny helikalne nie wszyskie da się stroić.
Mój błąd, oczywiście miałem na myśli antenę. Co do strojenia anten magnesowych, to nie jestem specem od cb, ale jak kupowałem radio kilka miesięcy temu to generalnie na forach o tej tematyce panowała opinia, że wszystkie anteny się stroi, również te magnesowe. Nie wiem czy jest to słuszne. Pozdrawiam