ja panowie powiem tak: w 5 czy 6 litrów to ciężko mi uwierzyć. sam mam 1.9 jtd 140kM i wiem ile mi pali po brukseli (od 9 do 11 zależy czy jestem 1 na światłach czy nie itd). w trasie różnie od 6 do 8 (przy prędkościach 160 pierwsza i 180 druga- w niemczech na autostradzie)owszem w polsce mniej mi pali po mieście czy na bardzo krótkich trasach u teściowej bo w granicach 7-7.5l. a jeśli komuś faktycznie pali 5-6 litrów po mieście to musi jeździć jak teściowa nikogo nie obrażając- bo to chyba tykanie gazu i zmiana biegu przy1500 jak mój ojciec. raz mi w trasie spaliła bardzo mało ale nie przekroczyłem 140km/h i na 60l przejechałem 1100km( z ostatniej stacji w belgii do gliwic 2km od autostrady- jakby się komuś chciało policzyć) koleżko jak ją kochasz to musisz akceptować pewne niedogodności w portfelu. a na komputer spalania to ja nie patrze bo tam mi zaniża cały czas o ok 2-3 l/100km (jak ją kupiłem to byłem wniebowzięty jak zobaczyłem 7l- okazało się troche więcej) nie prz
ejmowałbym się na twoim miejscu tym spalaniem. ps. trzymam wszystkie kwity od paliwa odkąd ją kupiłem