dziwne ze przy calkowitym zaslepieniu w 20V nie wyskakuje check :?: u mnie wywalilo od razu, moze wlasnie masz softa grzebnietego beznadziejnie ;/ mowisz ze przewody masz szczelne wszystkie ?
dziwne ze przy calkowitym zaslepieniu w 20V nie wyskakuje check :?: u mnie wywalilo od razu, moze wlasnie masz softa grzebnietego beznadziejnie ;/ mowisz ze przewody masz szczelne wszystkie ?
..... powered by www.cinsoft.pl
przwody z tego co przeglądałem to są szczelne, zwłaszcza ze w górnych obrotach alfa uzyskuje właściwy moment i moc ( patrząc po wykresie ) gdyby cos było nieszczelne to by się nie udało ? Podlecę do kogoś na zbadania moze cos znajdzie.
Kolego, miałem bardzo podobne problemy do Twoich, auto z dołu nie jechało wcale. Na wykresie w okolicy 1,5 rpm był dołek. EGR był zaślepiony tak jak u Ciebie - badziewna blaszka z dziurkami.
Różnica polega na tym, że u mnie po zaślepieniu całkowitym EGR auto odzyskało dół i zapaliła sie kontrolka błędu. Jezdziłem tak jakis czas az w koncu przyszedł czas na program u Cinka i moje problemy zniknęły.
Te 10s do 100 to jakaś masakra. Dostawać na światłach od Stilo 115KM? Może to Stilo jakieś dłubnięte było? Coraz więcej takich cichociemnych aut jezdzi po naszych drogach. W Gliwicach jezdzi np. groszkowe Stilo z mocą >200km. Jak nie zaglądniesz z przodu i nie zobaczysz "troche" wiekszego IC ciężko sie połapać...
Czy w moim modelu 2.4JTD 20V, mozna sprawdzić przepływomierz przez odłączenie ? Czy to trzeba pod kompa podpinać ?
kolego odżałuj pare groszy i jedz do specjalisty... nikt Ci na forum auta nie naprawi. To co piszemy to tylko gdybanie... Bez kompa sprawdzisz tylko czy jest lepiej po odpieciu przeplywki czy nie... a na kompie mozesz sprawdzić ile mierzy, jakie ma napięcie itd...
jak sam nie dam rady to napewno podjadę, ale nie jest to mrożąca krew w żyłach sprawakonczę temat jak opanuję sytuacje opisze przyczynę
do cinka nie masz az tak daleko, wiec umowilbym sie, jak mechanicy zaczna rozkladac rece i wymyslac dziwne historie![]()
eeeeeee tam, marudzicie, nie wiele mniej mam i w planie jeszcze wizyty sa
Jimmy dobrze napisane, alfy po kosztach i za 5 zl nie zrobisz, nastepna rzecza jest to ze w obiegowej opinii sie sypia na potege![]()
jeden specjalista-magik wykreślony, zrobił diagnozę z komputerem i porozglądał się tu i tam. Nic nie znalazł, wszystko chodzi perfekt ! Jedyny dziwne zachowanie to po odłączeniu przepływki zrobiłem przejazdzke i auto chodziło identycznie jak z podłączonąNiestety nie miał na podmianke. Cinek wydaje mi się że jest co raz bliżej
![]()