Ok. Dzięki.
Nosze sie juz od kilku tygodni z zakupem zimowek do mojej 159tki. Najchetniej kupilbym 205/60 ale wg tabeli z instrukcji obslugi nie maja homologacji do mojej wersji silnikowej? Pytam, poniewaz slyszalem rozne opinie a najciekawsze w serwisie Boltowicza, gdzie kilkukrotnie mnie przelaczano aby wreszcie ktos mogl sie wypowiedziec. Zaczelo sie od dopuszczalnych 205 a skonczylo na indeksie predkosci W wiec postanowilem sie pozegnac i rozlaczyc, gdyz moje pytanie dotyczylo tego czy dopuszczalny jest indeks H w zimowkach (nie mialem w danym momencie mozliwosci siegniecia do instrukcji, gdzie wspomina sie o H zima)
Generalnie chodzi mi o to czy jesli zalozylbym 205/60 zamiast 215/55 to ubezpieczyciel, w razie niechcianej przygody, moglby odmowic wyplaty odszkodowania?
Mógłby. Byłą już o tym mowa w podobnym tematach wielokrotnie.
dzieki za odpowiedz, a co byscie wybrali bo zastanawiam sie nad dwoma kompletami:
Nokian WR A3
Vredestein Wintrac Extreme
?
A przeglądałeś jakieś testy ?
Wlasnie ciezko cokolwiek sensownego znalezc. Stad pytanie do Was czy nie mieliscie stycznosci przynajmniej z Vredestein, gdyz A3 sa nowoscia zastepujaca G2.
gdyz WR A3 nie ma w ogole opinii![]()