Strona 82 z 204 PierwszyPierwszy ... 32727374757677787980818283848586878889909192132182 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 811 do 820 z 2036

Temat: [MiTo/Giulietta] porady przy zakupie aut nowych

mr_marcin
    Gość

Domyślnie

W końcu zamówiłem swoje cudo!!!

170KM, benzyna, podstawowe pakiety Sport 1 i Premium, i duperele jak alarm i koło zapasowe.
    Kolor czarny metalik, ale ile to jak się na oglądałem zdjęć i nachodziłem żeby wybrać pomiędzy czarnym metalikiem, białym pastelem czy czerwonym pastelem (inne nie wchodziły w grę). Ciągle nie wiem czy wybrałem dobrze, ale wydawał mi się to najbardziej rozsądny kolor.

Odbiór za tydzień :-), bo auto jest w takiej konfiguracji dostępne od ręki i stoi na placu dealera.

PS. Czy to prawda że Alfa pierwszy przegląd ma po 2 latach i nie ma czegoś takiego jak przegląd po 1000km?

Użytkownik Rowerzysta Avatar treboR L
    Mieszka w
    W-wa
    Auto
    AR Stelvio pełna opcja

Domyślnie

Cytat Napisał mr_marcin Zobacz post
    W końcu zamówiłem swoje cudo!!!

170KM, benzyna, podstawowe pakiety Sport 1 i Premium, i duperele jak alarm i koło zapasowe.
    Kolor czarny metalik, ale ile to jak się na oglądałem zdjęć i nachodziłem żeby wybrać pomiędzy czarnym metalikiem, białym pastelem czy czerwonym pastelem (inne nie wchodziły w grę). Ciągle nie wiem czy wybrałem dobrze, ale wydawał mi się to najbardziej rozsądny kolor.

Odbiór za tydzień :-), bo auto jest w takiej konfiguracji dostępne od ręki i stoi na placu dealera.

PS. Czy to prawda że Alfa pierwszy przegląd ma po 2 latach i nie ma czegoś takiego jak przegląd po 1000km?
    Gratuluję wyboru. Pewnie wiesz, że czarny kolor to wieczne mycie (wiem coś o tym), ale po myciu ... pełen zachwyt. Co do przeglądu to nikt Cię nie oszukał, faktycznie jest co 2 lata lub 30 tys. km. Niektórzy mechanicy oraz forumowicze są zdania, iż pierwszą wymianę oleju warto jest zrobić po 10 000 - ja się do tego przychylam.

Użytkownik Rowerzysta Avatar chrzanek
    Auto
    Giulietta 1.4 MAir

Domyślnie

odbior za tydzien...jak ja zazdroszcze...sie jeszcze musze z 1,5 miesiaca naczekac :S

Użytkownik Romeo Avatar _tomek_
    Mieszka w
    tychy
    Auto
    Mieczysław i Julia

Domyślnie

Cytat Napisał Imć Zobacz post
    No do (...)
    Dowiedzialem sie, ze mam za duzo opcji w mojej Julce i musze zrezygnowac z dwoch z nich!!!! Czy ktos sie spotkal z podobna informacja z logistyki? Jestem bardzo niezadowolony z takiego obrotu sprawy, bo tak naprawde tylko jedna opcje moge spokojnie dolozyc z akcesoriow: listwy progowe. Jako druga opcja bedzie musialo poleciec cos co jest istotne: kolo zapasowe albo szklany dach. Grrrrrrrrrr!!!! Czy w innych markach tez jest takie podejscie?!?!
    też dostałem taką informację :]

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Giulietta 1.4TB Distinctive/Sport/Premium/Dach

Domyślnie

Cytat Napisał _tomek_ Zobacz post
    też dostałem taką informację :]
    Jakaś kompletna bzdura. Ja moja w salonie kupowałem gotową z domówioną
    - pełną skórę
    - szyba przednią ze paskiem przeciwslonecznym
    - pakietem sport 1
    - pakietem premium 2
    - szklanym dachem
    - blue & me
    - spojlerami bocznymi
    - pełnym kołem zapasowym

Może zapytajcie u innego dealera, może Wasz jakąś ściemę walnął i usiłuje Wam sprzedać gotowca jaki ma na placu, albo jakiego zamówił w większej ilości, więc dla niego taniej.

Walczcie !

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar MikoConAlfa
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Czarna jak diabeł Giulietta 2.0 JTDm2

Domyślnie

Nie widzę związku logistyki z zamawianymi opcjami - to musi być wciskanie jakiegoś kubła z wazeliną.
    Z punktu widzenia logistyki to pudełko o tych samych wymiarach które trzeba przewieźć.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

U mnie było:
    Aluminiowe listwy progowe
    Blokada otwarcia drzwi z wewnatrz - Safe Lock
    Kolor pastelowy - CZERWONY - ROSSO ALFA - kod koloru 289
    Autoalarm fabryczny, wymusza opcję Safe lock 064
    Dach przeszklony, panoramiczny rozsuwany elektrycznie
    Zaciski hamulców o zwiększonych wymiarach lakierowane na czerwono
    Koło zapasowe / dojazdowe do felg o wymiarach R17'' i R18'' (125/80 R17)
    Przystosowanie My Port do montażu nawigacji Tom-Tom
    Blue&Me z portem USB i gniazdem AUX
    Radioodtwarzacz CD z MP3 z podwójnym tunerem podwójną anteną 8 głośników
    Obicie/tapicerka sportowa mieszana - skóra i tkanina
    Pakiet Sport 1 (321+377+420+4CS+4MP+4RR+5EM+5KW+926), wymusza opcje dodatkowo płatną 732 lub 212
    Pakiet Widoczność (253+525+6FV+864)

Dużo więcej chyba już się nie dało dołożyć...
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Imć
    Mieszka w
    WJ
    Auto
    Giulietta MA TCT, Giulia 2.0T Veloce, Spider 916 1.8 TS

Domyślnie

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    Dużo więcej chyba już się nie dało dołożyć...
    No to jezeli do tego dolozymy fakt ze Pakiet Widocznosc zawiera teraz 5 opcji oraz dorzucimy do konfiga Pakiet Premium, tempomat, Bose i przyciemniane tylne szybki to mniej wiecej mamy to co chcialem zamowic. I djupa. Mejla mam z logistyki FAP, wiec dealer nie ma tu nic do rzeczy

Użytkownik Rowerzysta Avatar chrzanek
    Auto
    Giulietta 1.4 MAir

Domyślnie

Ciekawe ograniczenie swoja droga. W sumie ciezko zrozumiec skad sie bierze. Inna sprawa, ze zlozenie konfiguracji alfy to czasami niezly klopot przy tych wszystkich wykluczeniach i wymuszeniach . Ja widze, ze przy swojej konfiguracji uniknalem tego problemu bo odpuscilem BOSE i kolo dojazdowe.

AG120
    Gość

Domyślnie

Czytałam,czytałam i w koncu zdecydowałam:po pierwsze kupić Alfę,po drugie dołączyć do forum
    Zamykam peleton na końcu,bo moja Alfa to tylko 120KM,ale i tak się cieszę,że się zdecydowałam.Wybór miałam pomiędzy uzywanym bmw 320i w automacie a Giuliettą.Pierwszy samochód może mocniejszy i sprawdzony (obecnie jezdzę 530d),ale tak pomyslałam,że na bmw to zawsze będzie czas,a Giulietta taka kobieca,akurat dla takiej jeszcze nie starej kobitki,jak ja
    Ponieważ zależało mi na czasie,a nie powiem - na kasie też to zdecydowałam się na model z salonu.No i wyszło na to,że będę jeździła czarną Julią,distinctive,z dodatków:koło zapasowe,czujniki parkowania tył,felgi '17,fabryczny alarm,jakieś cudo z bluetoothem (ale nie blue&me).Cena w miarę atrakcyjna,więc nie narzekam tylko czekam,az zadzwoniąROSZĘ ODEBRAĆ JULKĘ