Panowie dzięki wam prawa strona poszła w 40minut
Troszkę spanikowałem podczas wymiany lewej strony, ale dało się rady.
Dzięki za wskazówki dotyczące w/w wymiany.
Pozdrawiam
PS. Teraz tylko jechać ustawić zbieżność i koniec.
Panowie dzięki wam prawa strona poszła w 40minut
Troszkę spanikowałem podczas wymiany lewej strony, ale dało się rady.
Dzięki za wskazówki dotyczące w/w wymiany.
Pozdrawiam
PS. Teraz tylko jechać ustawić zbieżność i koniec.
Hm ja mam pecha bo mi półoś wyskoczyła ;/ jakieś wskazówki ? Konieczne jest wyjęcie półosi ?
Ostatnio edytowane przez z4boj4d ; 07-04-2016 o 12:21
nie potrzeba wyjmować półosi. jeżeli ci wyskoczyła do ją zdecydowanym ruchem wepchnij na swoje miejsce. Jedyne co trochę ułatwia włożenie nowego wahacza to uniesienie kolumny do wysokości normalnej pracy (np podnośnikiem)
Ech tylko ze czuc na gumie luzne elementy to chyba sa kuleczki wiec uziemilem auto .ja wahacze wlozylem tuleje i silent blok dokrecilem jak auto bylo na kółkach i jest ok
Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka
czyli rozleciał się przegub a myślałem że wyskoczyła półoś ze skrzyni. Prawdopodobnie wyskoczył pierścień segera, który zabezpiecza przed wysunięciem.
Pozyczyłem klucz 36 ale nie pasował , on musi być o cienkich ściankach zgadza się ? Osłony przegubu widziałem że ori , więc pewnie z odkręceniem śruby będzie misja.
Ostatnio edytowane przez z4boj4d ; 08-04-2016 o 20:08
Kup dłuższa nasadke i ew. oszlifuj ją. Wlacz bieg, naciśnij mocno nozny i odkrecaj nakrętkę. Mi ma metrowej rurze sie udalo.
klucz udarowy i przy kolejnej wymianę taki sam problem z odkręceniem... do tego mamy klucz dynamometryczny i dokręcamy z danym momentem aby nie było później problemow ;]
Udarowka można odkręcać. Zakrecamy dynamometrycznym na zadana wartość plus jakiś kąt. Mechanicy ogolnie zakrecaja udarowym - często bez potrzeby za mocno (tak jak i kola).