Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Temat: Alfa, co zrobić? sprzedać,naprawić?

Użytkownik Romeo Avatar bonzaj
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    alfa romeo 156 sw 105 KM 2000

Domyślnie

E trzepnięta gazetą , ja bym robił

Maciek
    Gość

Domyślnie

Dokładnie jesli z winy budowlańców muszą ci wypłacić odszkodowanie i to bez problemu Zajmuję sie ubezpieczeniami to wiem

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Kobylnica, Gniezno, Poland
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDM Distinctive Premium Q-Tronic + wyścigowa terenówka czyli firmówka

Domyślnie

kolego nie wiem jak ty to zrobiłeś z tymi budowlańcami ale mi to wygląda że komuś podpadłeś i ktoś ci coś nieprzyjemnego zrobił. zrób szybę i lampe, reszte wyklep i w drogę.

nymo
    Gość

Domyślnie

moja wina,ale po kiego **** wyłączać pas(dwujezdniowa) bez żadnych robót etc? Jechałem tą nieszczęsną 8 za facetem w Peugeot-em na lewym pasie,po czym on zdążył skręcić na prawy pas(widział ustawione bariery i wyłączony pas,a ja zanim zobaczyłem tą barierkę, zdążyłem tylko wcisnąć hamulec..miałem do wyboru walić prosto,w lewo do studni betonowej lub w prawo na inny samochód..opony są do wyrzucenia(schodek się zrobił) i jeszcze mandat... A była taka piękna

Choć jak sobie pomyślę ze zamiast tych metalowych barier byłyby te kloce betonowe...to aż mnie ciarki przechodzą.Jak widać na zdjęciu minimalnie szybciej i dostałbym prętem grubości dłoni przez szybę w głowę..

Użytkownik Alfa i Omega Avatar sumka33
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    ALFA ROMEO 156 SW 1.9 JTD FL, 2005;ALFA ROMEO 147 1.9 JTD FL, 2008

Domyślnie

Kolego spróbuj może drobne rzeczy we własnym zakresie zrobić. Przyszykuj sobie kilka drewienek, mały młoteczek, pastę lekkościerną, kilka szmat i szlifierkę. Zdemontuj tapicerkę w miejscach wgniot, wyszlifuj odpowiednio do potrzeb drewienka na półokrągło albo jak będzie trzeba i powolutku prostuj to co wbite uderzając młoteczkiem w drewienko przyłożone od wewnętrznej strony wgniot . Po robocie weź pastę i spróbuj lakier doprowadzić w tych miejscach do ładu. Po wszystkim wymienisz szybę, posklejasz lampę (ewentualnie wymienisz), a mocne odpryski zaprawką zamalujesz i możesz jeździć aż dozbierasz kasy na lakiernika. Dużo roboty ale wydaje mi się że w taki sposób najmniej stracisz i chyba najlepiej dla ciebie. Pozdrawiam i powodzenia...

Użytkownik Romeo Avatar Woland83
    Mieszka w
    Malanów
    Auto
    Alfa Romeo 156 TS 2.0L '99 selespeed 155KM Grigio Chiaro met.

Domyślnie

ŁOŁ, a ile pędziłeś?, że tak się zapytam.

Użytkownik Znawca Avatar ArturR_1975
    Mieszka w
    Chełmża kole Torunia
    Auto
    Alfa 156 2.5 V6 24V CF3 Progression FL 2005 Vialle LSi: Była AR 156 1.6/1.8 T.S 98/2005r LPi Vialle

Domyślnie

Jeśli chcesz sprzedać to już twoja sprawa, ja bym naprawiał!! a wracając do tematu o ile Alfa jest na części to ile by wyszła kompletna klima, tak, że wkładam montuję i już.

madtoc
    Gość

Domyślnie

Jak w nią dużo inwestowałeś (silnik, zawieszenie...) to zrobić, szpachla, szpachla i jeszcze raz szpachla. Ja osobiście kupiłabym blotniki, maske, zderzeak w kolorze - co się da (ja tak zrobiłam u siebie ale mam kumpla alfiarza co sprowadza je z angli, a że jestem stałym klientem to mam ceny 50%)

Zależy jakie sentymentalne masz do niej podejście. Ja bez mojej alfy nie wyobrażam sobie dalszej egzystęcji i zamiast nowej pary szpilek i szmatek, zafundowałam sobie dzisiaj przednie zawieszenie

Użytkownik Rowerzysta Avatar adam.st
    Mieszka w
    Kraków, Poland, Poland
    Auto
    AR 159 1.9 JTDm

Domyślnie

He he he

Ja też bym naprawiał - zaczynając od szyby. Z tego co widzę lampa cała, niektóre drobiazgi zrobiłbym we własnym zakresie, resztę przy nadmiarze gotówki.

nymo
    Gość

Domyślnie

jechałem 150,w czasie uderzenia było ze 100 ...

W Alfe mało zainwestowałem i już mam rozwiązanie. Kupi się drugą