Witam,
Czy głośna praca jednego ze wtryskiwaczy zwiastuje jego szybki koniec?
Mam Magic Jety i jeden z wtryskiwaczy pracyje tak głośno jak to by był Waltek, co mozna z tym zrobić?
Czy szykować się do kupna nowego wtryskiwacza?
Pozdrawiam.
Witam,
Czy głośna praca jednego ze wtryskiwaczy zwiastuje jego szybki koniec?
Mam Magic Jety i jeden z wtryskiwaczy pracyje tak głośno jak to by był Waltek, co mozna z tym zrobić?
Czy szykować się do kupna nowego wtryskiwacza?
Pozdrawiam.
Ostatnio edytowane przez RafcioL27 ; 22-09-2011 o 08:22
Rozpadł się lub wykleił oring za tłoczkiem pełniący rolę zderzaka. Odkręcić od przodu wtrysku część z dyszą wyjąć tłoczek, zderzak wkleić na miejsce w korpusie i będzie działał jak nowy;]
10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia
Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu
Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts
A dzięki bardzo, czyli w zestawie naprawczym powinien być ten zderzak?, czy może użyć tego który jest we wtryskiwaczu?, a i jaki klej mam do tego użyć?
Dzięki za info.
OK zrobione, tak jak Grzesiek napisał, odkręcić z przodu wtryskiwacz, wyjąć tłoczek i wymienić tylny oring, przy okazji umyłem wszystkie wtryski, po złożeniu wszystkiego znów nastała błoga cisza w pracy wtryskiwacza, cała operacja trwała jakieś 50min, koszt zestawu naprawczegoto 15 Pln.
Pozdrawiam![]()