Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Temat: 159 2,4 jtd gubin

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Ostrów Wielkopolski
    Auto
    Seat Leon FR

Domyślnie 159 2,4 jtd gubin

Witajcie

Do sedna interesuje mnie ten egzemplarz.

http://moto.allegro.pl/alfa-romeo-15...824766706.html

Zna ktoś, oglądał ?

Cena ? Dobra, wiadomo plus opłaty w przypadku tego silnika pewnie wyjdzie z serwisem +- 10 tys.

Jak pojadę oglądać auto na pewno wyląduję na konkretny przegląd. Silniki biorę pod uwagę 1,9 i 2,4. Szukam auta zadbanego, doinwestowanego. Z jedynych uwag to chyba tylko trochę kierownica styrana lub brudna, ale do weryfikacji na miejscu. Pytanie też w waszą stronę jakie są opłaty z przypadku takiego silnika ?

Pozdrawiam.

Użytkownik Fachowiec Avatar szerszeń
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Astroserati | 407 coupe | Quattroporte

Domyślnie

Cytat Napisał Kolin Zobacz post
    Witajcie

Do sedna interesuje mnie ten egzemplarz.

http://moto.allegro.pl/alfa-romeo-15...824766706.html

Zna ktoś, oglądał ?

Cena ? Dobra, wiadomo plus opłaty w przypadku tego silnika pewnie wyjdzie z serwisem +- 10 tys.

Jak pojadę oglądać auto na pewno wyląduję na konkretny przegląd. Silniki biorę pod uwagę 1,9 i 2,4. Szukam auta zadbanego, doinwestowanego. Z jedynych uwag to chyba tylko trochę kierownica styrana lub brudna, ale do weryfikacji na miejscu. Pytanie też w waszą stronę jakie są opłaty z przypadku takiego silnika ?

Pozdrawiam.

Tu masz opłaty.
    http://www.autokalkulator.pl/

Nie wiem skąd oni biorą te auta, że po sprowadzeniu kosztują mniej niż za granicą. Jedyne co mi przychodzi na myśl to jakiś autobid.de i klepanie.
    Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

To skoro szukasz 1.9 JTD także, to za niewiele więcej niż ta bez opłat dostaniesz 2007 rocznik 150-konny, ze sprawdzoną historią i przebiegiem.
    Opłaty w przypadku jednostki 2.4 JTDm wyglądają tak: 18.6% od wartości auta akcyza, 100 PLN przegląd, 500 PLN recycling, ok. 100 PLN tłumaczenia dokumentów.
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar omen
    Mieszka w
    Piekary Śląskie
    Auto
    GT

Domyślnie

To skoro szukasz 1.9 JTD także, to za niewiele więcej niż ta bez opłat dostaniesz 2007 rocznik 150-konny, ze sprawdzoną historią i przebiegiem.
    ale to jest tylko 150 koni Podejrzewam, że Kolin celuje w 2.4 200/210KM..

Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał omen Zobacz post
    ale to jest tylko 150 koni Podejrzewam, że Kolin celuje w 2.4 200/210KM..
    Zwłaszcza, jak napisał, że bierze pod uwagę silniki zarówno 1.9, jak i 2.4.

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Ostrów Wielkopolski
    Auto
    Seat Leon FR

Domyślnie

Nie ukrywam że wolał bym 2,4 ale jeśli miałbym kupić jakąś " padlinę " na którą będę wydawał tysiące to dziękuję. 1,9 nie odrzucam ze względu za pewne na łatwiejszą możliwość kupienia samochodu pewnego. Budżet mam ok 40-45 tys. Pewnie będę czuć nie dosyt w mocy ale to się poprawi. Przeboleję słabszy motor na rzecz pewnego i zadbanego auta. Chodź w przypadku 1,9 będę szukał Sedana 2,4 to tylko Kombi.

W przypadku tego egzemplarza auto na gotowo z opłatami wychodzi ok 45-46 tys zł zakładając kwotę 8500 Euro Nie wiem jaka kwota na rachunku. Doliczam jeszcze ok 1500zł na nieprzewidziane wydatki typu płyny, rozrząd, pranie. Czyli wyjdzie więcej niż mój budżet by przewidywał. A wolał bym trochę grosza zostawić żeby móc doinwestować wóz.

Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał Kolin Zobacz post
    Nie ukrywam że wolał bym 2,4 ale jeśli miałbym kupić jakąś " padlinę " na którą będę wydawał tysiące to dziękuję. 1,9 nie odrzucam ze względu za pewne na łatwiejszą możliwość kupienia samochodu pewnego. Budżet mam ok 40-45 tys. Pewnie będę czuć nie dosyt w mocy ale to się poprawi. Przeboleję słabszy motor na rzecz pewnego i zadbanego auta. Chodź w przypadku 1,9 będę szukał Sedana 2,4 to tylko Kombi.

W przypadku tego egzemplarza auto na gotowo z opłatami wychodzi ok 45-46 tys zł zakładając kwotę 8500 Euro Nie wiem jaka kwota na rachunku. Doliczam jeszcze ok 1500zł na nieprzewidziane wydatki typu płyny, rozrząd, pranie. Czyli wyjdzie więcej niż mój budżet by przewidywał. A wolał bym trochę grosza zostawić żeby móc doinwestować wóz.
    No to przy budżecie 40-45 tysięcy raczej o 2.4 JTDm bym nie myślał. Zwłaszcza, że sam wydatek na samochód to dopiero początek. 1500 PLN na nieprzewidziane wydatki to wierz mi - jest bardzo ostrożny szacunek, bo tyle wydasz na "pakiet startowy" - rozrząd, filtry, olej. Nieprzewidziana może być np. wymiana koła dwumasowego w tym egzemplarzu (brak zamienników, koszt c.a. 6500 PLN kompletu ze sprzęgłem).
    Moim zdaniem - kupić 159 1.9 JTDm 150 KM za c.a. 40 tysięcy, 5 tysięcy odłożyć na wydatki typu rozrząd, opony na zimę, jakieś detale, które wcześniej czy później w każdej 159 się pojawiają (EGR, kolektor ssący - klapy, itp.) i będzie dobrze.

Użytkownik Ogier Avatar Rewil
    Auto
    BMW 440i M / Alfa 159 / kiedyś 156 SW

Domyślnie

Cytat Napisał szerszeń Zobacz post
    Tu masz opłaty.
    http://www.autokalkulator.pl/

Nie wiem skąd oni biorą te auta, że po sprowadzeniu kosztują mniej niż za granicą. Jedyne co mi przychodzi na myśl to jakiś autobid.de i klepanie.
    W niemczech mają coś takiego jak skupy samochodów, czy coś w myśl tej zasady. W nocy idą na większe komisy w niemczech, mają jakieś 10 minut na przeglądnięcie tych samochodów. I wybierają sobie które im się spodobają, bez sprawdzania czy dobre, czy jezdzi itp. itd. jak tak to biorą, jak nie to rano trafiają na aukcję. Ale twoja wersja również jest możliwa.
    Inteligentna kamera samochodowa, z użyciem sztucznej inteligencji - watchoutai.com

Użytkownik Romeo Avatar twardy
    Mieszka w
    Bielawa/Wroc
    Auto
    Była 156 20V, chwilowo jakieś Mitsu

Domyślnie

45tys jest zbyt optymistycznie.

Samochód: 38
    Akcyza: 5
    Rejestracje i inne opłaty: 1
    Rozrząd: 1
    Filtry, płyny, olej: 0,4
    Ubezpieczenie: 3
    Opony zimowe 17 z alusami: 4

Już masz: 52.400 zł - a znając życie po pierwszych kilku tysiącach km zawiecha się odezwie, bo przecież na zachodzie takich rzeczy jak wahacze nei robi się przez cały okres 4-5 letniej eksploatacji.

Użytkownik Świeżak Avatar Falarek
    Auto
    AR MiTo

Domyślnie

W takich pieniądzach to w Niemczech 2,4 JTDM mają po 200tys przebiegu a gdzie jeszcze zarobek dla handlarza koszty przywiezienia itp. Wypatrzyłem na fotkach że autko ma tylko z jednej strony znaczek "design Giugiarro" co może sugerować że coś mogło być malowane/wymieniane. Widać też że ma z przodu dołożony spojler co wygląda jak Novitec.