Zobacz wyniki ankiety: Miejsca i data spotkania

Głosujących
20. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • 21 maja - Knurów "Bar nad stawem"

5 25.00%
  • 22 maja - Knurów "Bar nad stawem"

11 55.00%
  • 21 maja - Pławniowice

6 30.00%
  • 22 maja - Pławniowice

3 15.00%
Ankieta wielokrotnego wyboru
Strona 43 z 165 PierwszyPierwszy ... 33343536373839404142434445464748495051525393143 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 421 do 430 z 1644

Temat: Gliwice i okolice. Ilu Afistów ?

Użytkownik Znawca Avatar Archi
    Mieszka w
    Gliwice/Knurów
    Auto
    była GT 3.2 V6 Q2

Domyślnie

Witam

Wyjaśniam o co chodzi.

Jakiś czas temu zwróciłem się do Pana Zbigniewa Maurera (niezręcznie jest mi pisać kim jest, bo miałem jak dotąd wrażenie, że dla Alfisti to rzecz oczywista, jednak... jest gliwiczaninem z pochodzenia, jednym z wybitniejszych stylistów Centro Stile Alfa Romeo - m.in. projekt 156, w którym odegrał znaczącą rolę, więcej - bez obrazy - łatwo znaleźć w necie), z prośbą o zrobienie jakiegoś szkicu loga dla alfistów - alfaholików z Gliwic i okolic.

Inspiracją było dla mnie majowe spotkanie w Knurowie.

Jest wiele naszych - raczej luźnych grup - z miast Śląska, ale nie stanowią one trwałych form. Łączy nas forum i spotkania, ale jak to w gronie indywidualistów (za jakich uważam świadomych posiadczy AR) czasami trudno przy takim układzie o coś wiecej. Mam na myśli lokalny gliwicki - na początek, a z czasem może ogólnośląski klub - podobny do tych z Wrocławia, Częstochowy lub Łodzi. Właśnie spotkanie sprzed kilku lat klubowiczów z Łodzi z Panem Maurerem stało się dla mnie inspiracją do nawiązania z Nim kontaktu.

Pomyślałem, że skoro mamy taką Postać w sercu stylistycznym AR to warto spróbować.
    Mimo wielu obowiązków Pan Maurer znalazł czas, jak widać na zamieszczonych wyżej grafikach wraz z pozdrowieniami, (bocian - to właśnie te trzy szkice, które zamieściłem, dla mnie to więcej niż wiele, i cieszą mnie ogromnie) aby przygotować kilka propozycji, które bedą stanowić podstawę dla stworzenia - myślę, że bez zbyt daleko idacych zmian - loga tutejszych entuzjastów AR. Dla chętnych bedą stanowić w przyszłości dodatkowy wyróżnik aut (być może w formie naklejek lub innej - na to przyjdzie czas) oraz miejsc spotkań (banery, flagi itp.)

Przy czym jak pokazał pierwszy spot, pojęcie okolic jest bardzo pojemne (co jest powodem do radości), i bynajmniej nie było moją intencją popadanie w niezdrową pychę, kiedy podejmowałem tą inicjatywę, raczej wynikało z poczucia dumy, że jest tak wybitny człowiek z mojego miasta (stąd punktem wyjścia są Gliwice i okolice), związany z podziwianą przez nas marką - który być może zechce dać nam coś, co stanie się początkiem ciekawej - a dla mnie ważnej - histori tu i teraz.

Zaproponowałem, aby elementem logo była gliwicka radiostacja - miejsce charakterystyczne i znane nie tylko na Śląsku, stanowiące zarówno miejce spotkań, czy widoczny punkt odniesienia - wyrażający ponadto pewną ideę - łączności, a dalej bycia razem, i co ciekawe... zapoczątkowaną przez wybitnego Włocha Guglielmo Marconiego, twórcę radia. Jak widać (mimo, że radiostacja stanowi kopię pewnej znanej wieży z Paryża) wszystkie drogi prowadzą do... Italii.

Zatem postaram się teraz o szybkie przygotowanie finalnej wersji logotypu - który mam nadzieję zostanie przez Was zaakceptowany, i przyjęty za swój - nasz.

Mam nadzieję, że ktoś z Was zechce przemyśleć i przedyskutować pomysł na klub - proponuję ARGIO (Alfa Romeo Gliwice i Okolice).

Jestem przekonany, że w przyszłości dzięki mocniej - niż poprzez samo forum - związanym z nim członkom łatwiej będzie wspólnie podejmować różne inicjatywy i realizować pomysły, jak na przykład spotkania z osobami formatu Pana Maurera, czy wspólne wypady do ciekawych miejsc (np. muzea motoryzacyjne, włoskie - dobre - restauracje), albo na jakiś tor, zawody? Ciekawym przykładem dobrych efektów takiej współpracy było spotkanie w Ustroniu, i oczywiście zlot Alfaholików w Biłgoraju.

Proszę piszcie co sądzicie o moim pomyśle?

Dzięki Marshall, odpowiedź Pana Zbigniewa Maurera uważam za wielkie wyróżnienie!

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Archi ; 21-09-2011 o 12:51

Użytkownik Pirat drogowy Avatar diman79
    Mieszka w
    Nieborowice/k. Gliwic
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.0 V6

Domyślnie

Pomysł jest ciekawy ,tylko nie wyświetla mi się te logo( nie wiem czemu?) dlatego trudno mi wydać opinię.

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar pepol1
    Mieszka w
    Zabrze
    Auto
    Alfa Romeo 147 16v JTDm

Domyślnie

Bardzo dobry pomysł,element loga ciekawy można powiedzieć wizytówka Gliwic jak i śląska bo jak by nie było jest to unikalna konstrukcja i nie boję się tu powiedzieć że na skalę światową.
    Archi do dzieła

Użytkownik Znawca Avatar wiedzmaak
    Mieszka w
    Zabrze
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD M-Jet 16V------------------------ Alfa Romeo 159 2.0 JTDm 170 km

Domyślnie

Archi, chylę czoła, jest to ciekawy projekt, a Twój pomysł bardzo przypadł mi do gustu
    Mógłbyś jeszcze raz wrzucić te szkice? Bo coś ich nie widze

Użytkownik Romeo Avatar dadasiek
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    :-)

Domyślnie

Witam,

właśnie jestem po rozmowie z Arturem. Tak jak jest napisane są to szkice, które wymagają dodanie kolorów i ewentualnie drobnych zmian. Chcielibyśmy jednak pozostawić pierwotną wersję w jak największym stopniu.

W miarę możliwości postaramy się z Arturem przygotować kilka "kolorowych" wersji (tu z pomocą prawdopodobnie przyjdzie na znajomy grafik Artura), chociaż być może czarno- białe też będą świetnie wyglądać (na np. czarnych samochodach).

W przyszłym tygodniu spotykam się z Arturem w celu omówienia projektów oraz koncepcji jak również ostatecznej formy naszego loga (naklejki na auto, flaga na szybę etc...). Jeśli ktoś chce pomóc proszę o informację.

W miarę możliwości będziemy Was informować o postępię prac.
    w załączniku znajdziecie szkice, otrzymane od Pana Maurer'a

Już teraz wielkie ukłony dla Artura

pozdrawiam,
    Adam
    Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	logoARGiO.jpg
Wyświetleń:	78
Rozmiar:	24.5 KB
ID:	34899  
    Ostatnio edytowane przez dadasiek ; 22-09-2011 o 11:28

Mieszka w
    Nieborowice/k. Gliwic
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.0 V6

Domyślnie

Teraz to je widać. Mi osobiście podoba to w lewym górnym rogu. A tak wogóle to 01.10.br. organizujemy większą impreze na stawach jakbyście chcieli koledzy alfiści to serdecznie zapraszam. Będą też zawody wędkarskie.Zapowiada się całkiem fajna impreza, a jak wyjdzie to się okaże. Także serdeczniewas zapraszam.

Użytkownik Znawca Avatar wiedzmaak
    Mieszka w
    Zabrze
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD M-Jet 16V------------------------ Alfa Romeo 159 2.0 JTDm 170 km

Domyślnie

Diman, o której ta impreza się ma zacząć?
    Trzeba mieć własny sprzęt? Karta wędkarska? Może jakaś lista osób które by się ewentualnie pojawiły?

Użytkownik Znawca Avatar Archi
    Mieszka w
    Gliwice/Knurów
    Auto
    była GT 3.2 V6 Q2

Domyślnie

Witam
    Adam mnie już trochę wyręczył, przez chwilę - po pierwszym wstawieniu do postu - nie miałem jak dodać tych grafik, tutaj je podzieliłem na mniejsze - choć jakość nie będzie idealna.
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Maurer - logo ARGIO (1).jpg
Wyświetleń:	38
Rozmiar:	24.5 KB
ID:	34920 Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Maurer - logo ARGIO (2).jpg
Wyświetleń:	71
Rozmiar:	7.0 KB
ID:	34921 Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Maurer - logo ARGIO (3).jpg
Wyświetleń:	57
Rozmiar:	5.4 KB
ID:	34922 Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Maurer - logo ARGIO (4).jpg
Wyświetleń:	55
Rozmiar:	10.2 KB
ID:	34924 Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Maurer - logo ARGIO (5).jpg
Wyświetleń:	82
Rozmiar:	13.7 KB
ID:	34925 Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Maurer - logo ARGIO (6).jpg
Wyświetleń:	48
Rozmiar:	5.0 KB
ID:	34926

Mieszka w
    Nieborowice/k. Gliwic
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.0 V6

Domyślnie

Trzeba mieć własny sprzęt,karty nie trzeba.Zawody odbywaja sie na Łowisku rodzinnym w Pilchowicach (tam gdzie mielismy ten mały spot ostatnio) 01.10.br.Zebranie zawodników jest o godzinie 8.00 a rozpoczęcie zawodów o 9.00,wpisowe 5 zł. Chętnych prosimy o zgłaszanie się pod nr. tel. 698-419-372

Użytkownik Maniak resoraków Avatar nietyx
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    .

Domyślnie

Cytat Napisał wiedzmaak Zobacz post
    Trzeba mieć własny sprzęt? Karta wędkarska? Może jakaś lista osób które by się ewentualnie pojawiły?
    Będę się czaił za Tobą i ryby Ci straszył wówczas bosko wypadniesz w rankingu