Na zdjęciu nr 1 (beżowa tapicerka) jest KLIMATYZACJA MANUALNA.
Na zdjęciu nr 2 (czerwona tapicerka) jest KLIMATYZACJA AUTOMATYCZNA.
Na zdjęciu nr 1 (beżowa tapicerka) jest KLIMATYZACJA MANUALNA.
Na zdjęciu nr 2 (czerwona tapicerka) jest KLIMATYZACJA AUTOMATYCZNA.
AR 147 1.9 JTD 8V (2004)
AR 159 1.9 JTDm 16V (2007)
Audi A6 Avant 3.0 TDI V6 (2012)
Faktycznie, jakoś na to nie wpadłem. Myślałem że klimatronik był w standardzie. Tym bardziej dziwi mnie to, że trafiają się wersje z manualną klimatyzacją i ksenonami. Dzięki za rozjaśnienie tematu
Mogły być egzemplarze np. z manualną klimatyzacją i ksenonami, bo ktoś zamówił niższą wersję wyposażenia (tańszą), a w opcji dobrał ksenony.
Może być też tak, że ksenony to HID'y dołożone "po fakcie" (najłatwiej to sprawdzić po tym czy reflektory mają funkcję spryskiwacza oraz czy w kabinie jest pokrętło od ustawiania wysokości snopu światła - wersje z oryginalnymi ksenonami mają spryskiwacze i nie mają pokrętła).
AR 147 1.9 JTD 8V (2004)
Nie mnie wersje z manualną klimą zdarzają się bardzo rzadko.
Tego nie wiem ale kupując swoją 159 i przeglądając setki ogłoszeń napotkałem może 3 sztuki z taką klimą, powiem szczerze, że długo były wystawiane, aczkolwiek może to nie akurat wina klimy ale ich stanu technicznego. Osobiście takie egzemplarze od razu odpuszczałem.
Względnie sporo takich egzemplarzy latało w Niemczech, gdzie było dużo odbiorców flotowych i zdarzały się specjalnie do tego celu "okrajane" wersje wyposażenia (nawet pokazywane tu na forum) o słabej konfiguracji z klimą manualną, "szmacianą" tapicerką siedzeń, małym wyświetlaczem między zegarami, korbkami z tyłu itp.
W Polsce, tak jak rafter zauważył, klima manualna była w Impression i najczęściej takie egzemplarze można spotkać z silnikami 1.8MPI (jako najtańsze egzemplarze 159 dostępne wtedy w sprzedaży) - choć przyznam, że widziałem ich też zaledwie kilka gdzieś w ogłoszeniach na przestrzeni ostatnich 2-3 lat.
AR 147 1.9 JTD 8V (2004)
W przeciągu ostatnich kilku dni widziałem 2 takie egzemplarze: klima manualna i do tego xenon lub skóra, brak tempomatu. To chyba jakieś indywidualne konfiguracje lub tak jak piszecie robione pod floty.
Jeszcze pytanko: składane elektrycznie lusterka i/lub elektryczna regulacja siedzenia kierowcy były elementem wyposażenia jednej z wersji czy tylko jako wyposażenie dodatkowe? Rozumiem że polityka Alfy była/jest taka że każdy element poszczególnej wersji mógł być kupiony jako dodatek do wersji np. podstawowej ?
Pzdr.
Elektrycznie sterowane siedzenia przednie były chyba w komplecie, bez podziału kierowca i pasażer. Z tego co wiem to przynajmniej w Polsce należało do tego dopłacać i to słono.
Elektryczne fotele były w komplecie - tak jak napisałeś. Do tego wychodziły fotele w 2 różnych konfiguracjach regulacji manualnej - z podnoszoną tylną i przednią częścią siedziska (2 rączki z boku siedzenia) i z podnoszoną tylko częścią tylną (1 rączka z boku). Dodatkowo można było mieć fotele podgrzewane, z regulacją manualną położenia oraz podgrzewane z elektryką.
Klima manualna jest standardem dla wersji Impression. Niezależnie czy to była wersja na Zachód czy na Polskę.
WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów