Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Temat: Drgania JTD-czy to wtryski???

Użytkownik Maniak resoraków Avatar danloo23
    Mieszka w
    Strzegom
    Auto
    AR 156 2,4 JTD 20V 2005r.,Fiat Bravo 2 1,6 mjet 105KM 2012r.

Domyślnie Drgania JTD-czy to wtryski???

Witam!
    Chlopaki mam dziwny problem!Otoz od poczatku od kiedy mam autko mam dziwny problem,dosyc czesto na biegu jalowym odczuwalne sa drgania calego nadwozia (szczegolnie czuc to na kierownicy), i nie wazne czy silnik jest cieply czy zimny!Czytalem kilka postow i wywnioskowalem z nich ze moga to byc wtryski ale czy wowczas auto nie powinno ciezko zapalac?Moja Bella pali na dotyk,nigdy nawet w zimie nie mialem problemu z jej odpaleniem!Czy zawor EGR moze powodowac takie drgania?Czy w ASO jest mozliwosc sprawdzenia wtryskow i ile moze to kosztowac (ewentualnie moze wiecie gdzie na dolnymslasku znajduje sie serwis Bosh?)!Pozdrawiam i z gory Dzieki za pomoc!!!

Doman
    Gość

Domyślnie

zawieszenie silnika?
    sprawdz ta droge

Użytkownik Znawca Avatar sedici
    Mieszka w
    OPL & (ANsbach) DE
    Auto
    Bravo1,6Mj , Astra J

Domyślnie

luzy zaworowe kiedy były regulowane\sprawdzane? ;

dodatkowo ja także polecam sprawdzić poduszki silnika
    this is my truth tell me yours
    "Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
    http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard

Użytkownik Maniak resoraków Avatar danloo23
    Mieszka w
    Strzegom
    Auto
    AR 156 2,4 JTD 20V 2005r.,Fiat Bravo 2 1,6 mjet 105KM 2012r.

Domyślnie

Mam zamiar w tym tygodniu wyregulowac zawory (ASO) bo nie wiem kiedy byly regulowane ale czy luzy zaworow moga powodowac taki efekt?

Doman
    Gość

Domyślnie

nie wydaje mi sie co najwyzej delikatne stuki z silnika
    nigdy nie mialem do czynienia z szarpaniem przez zawory z
    zapytaj w aso o te poduszki przy okazji.

luks
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał danloo23 Zobacz post
    Witam!
    Chlopaki mam dziwny problem!Otoz od poczatku od kiedy mam autko mam dziwny problem,dosyc czesto na biegu jalowym odczuwalne sa drgania calego nadwozia (szczegolnie czuc to na kierownicy), i nie wazne czy silnik jest cieply czy zimny!Czytalem kilka postow i wywnioskowalem z nich ze moga to byc wtryski ale czy wowczas auto nie powinno ciezko zapalac?Moja Bella pali na dotyk,nigdy nawet w zimie nie mialem problemu z jej odpaleniem!Czy zawor EGR moze powodowac takie drgania?Czy w ASO jest mozliwosc sprawdzenia wtryskow i ile moze to kosztowac (ewentualnie moze wiecie gdzie na dolnymslasku znajduje sie serwis Bosh?)!Pozdrawiam i z gory Dzieki za pomoc!!!
    jak się temat skończyl ?

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Jest: Skoda Superb 2.0 TDI. Było: 159 SW 1,9 JTD AR 147 1.9 JTD 16V 170 KM 2003 r. Passatto B5 1.8

Domyślnie

Jak cos we Wrocławiu Diesel Serwis na Slężnej, moze nie wyglada profesjonalnie ale za to sa tam najlepsi spece od ukladow paliwowych diesla, ewentualnie Devil Auto na Rakowieckiej

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 156 1,9 JTD 2002r

Domyślnie

Napisz co u nich robiłeś, jakie ceny A i jakiś numer lub bardziej precyzyjny adres. Dobry fachowiec od jtd zawsze mi się przyda

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Jest: Skoda Superb 2.0 TDI. Było: 159 SW 1,9 JTD AR 147 1.9 JTD 16V 170 KM 2003 r. Passatto B5 1.8

Domyślnie

Cytat Napisał mmlover Zobacz post
    Napisz co u nich robiłeś, jakie ceny A i jakiś numer lub bardziej precyzyjny adres. Dobry fachowiec od jtd zawsze mi się przyda
    robilem u nich regeneracje pompy ( polecil mi ich mechanik) w VW golf 3 450 zl skasowali, ale dali potwierdzenie w razie ,,W", jezeli chodzi o Wroclaw to slysze opinie ze sa dwa warsztaty od JTD / TDI
    - Diesel Serwis na Ślężnej - Ślężna 138 jadac od strony Bielan w kierunku centrum za Weigla jest stacja Shell`a i mniej wiecej 50 metrow za stacja po prawej stronie maja warsztat
    - i drugi spec w Sobotce - ale zaczynaja krazyc opinie ze idzie na ilosc nie na jakosc

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 156 1,9 JTD 2002r

Domyślnie

Ty gdzie w sobótce ?? Pochodzę z tamtych okolic, jest tam dużo mechaników. Ale by były jaja bo szukam daleko a okaże się że mam pod nosem i nie wiem o tym
    PS dzięki za info na pewno się przyda