Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: Kluczyk Alfa 156 - troche porad itp :-)

Użytkownik Znawca Avatar Izane
    Mieszka w
    Mysłowice- Śląskie
    Auto
    Alfa 159 1.9JTDm, MiTo 1.4 155KM Były: Alfa Romeo Giulietta QV TCT,Alfa Romeo 156 2.4JTD

Domyślnie Kluczyk Alfa 156 - troche porad itp :-)

Cześć,

sprawa wygląda następująco, że mam jeden kluczyk do swojej belli 156 rok 2000 (kluczyk ten czerwony), no i ostatnio przestał działać z przycisku i musze się srać otwierając go z klucza normalnie,
    powodem prawdopodobnie jest przycisk ponieważ guma która go "oplatała" była już tak zniszczona, że powchodziła w zakamarki i przez to jest prawdopodobnie zacięty.

Kupiłem drugi taki sam kluczyk z allegro, więc w sumie mam przycisk na przełożenie.

Teraz pytanie, kto zna w pobliżu Mysłowice - Katowice dobrych elektroników i ludzi zajmujących się kluczykami którzy poprostu wezną to w swoje ręce, oświeci ich co jest nie tak, przelutują najwyżej te przyciski, oraz chciałbym dorobić kolejny kluczyk przy okazji (nie musi mieć otwierania z przycisku, byle by był zapasowy).
    No i czy ktoś zna sposób aby w łatwy sposób zrobić z głównego kluczyka, scyzoryk (ponieważ ta czerwona obudowa jest cała popękana, a druga co dokupiłem ok, ale chyba będzie problem z przełożeniem grotów itp)

Pozdrawiam
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150@190 KM
    Alfa Romeo MiTo 1.4 T.B. 155KM
    Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde TCT '16

Alfa 156 2.4 JTD CF2 136@175 KM 370 NM Sportpack

"Moja jest tylko racja i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!"

Miss Alfaholicy 2011 Znawca Avatar aniucha05
    Mieszka w
    Mysłowice, Poland
    Auto
    Alfa 147 1.6 16V & 159 2.2 JTS

Domyślnie

Ja znam takiego magika. Właśnie parę dni temu zawoziłam tam kluczyk z opla corsy bo przyciski przestały działać. Jacek Jędyk ul.Spokojna 2c Mysłowice. Z tego co wiem jak z nim pogadasz to kluczyk też dorobi, tylko musiałbyś mieć obudowę do której się wszystko włoży.
    I'd rather push my ALFA than drive a BMW... (or AUDI)

Użytkownik Znawca Avatar Izane
    Mieszka w
    Mysłowice- Śląskie
    Auto
    Alfa 159 1.9JTDm, MiTo 1.4 155KM Były: Alfa Romeo Giulietta QV TCT,Alfa Romeo 156 2.4JTD

Domyślnie

Cytat Napisał aniucha05 Zobacz post
    Ja znam takiego magika. Właśnie parę dni temu zawoziłam tam kluczyk z opla corsy bo przyciski przestały działać. Jacek Jędyk ul.Spokojna 2c Mysłowice. Z tego co wiem jak z nim pogadasz to kluczyk też dorobi, tylko musiałbyś mieć obudowę do której się wszystko włoży.

O to chyba ojciec od kolegi z Wesołej :>
    Masz może nr telefonu? on to robi "po domowemu" czy ma jakiś swój "mini warsztat" ?
    JAk wygląda ~ cenowo i z czasem?
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150@190 KM
    Alfa Romeo MiTo 1.4 T.B. 155KM
    Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde TCT '16

Alfa 156 2.4 JTD CF2 136@175 KM 370 NM Sportpack

"Moja jest tylko racja i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!"

Miss Alfaholicy 2011 Znawca Avatar aniucha05
    Mieszka w
    Mysłowice, Poland
    Auto
    Alfa 147 1.6 16V & 159 2.2 JTS

Domyślnie

ma warsztat swój, nie wiem jak cenowo gdyż kluczyka z corsy jeszcze nie oddał. jak tylko będę wiedzieć to dam znać. wiem tylko ze jest dobry w tym co robi.
    I'd rather push my ALFA than drive a BMW... (or AUDI)