Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 32

Temat: Miska olejowa do wymiany - coś zastępczego?

Użytkownik Fachowiec Avatar QBA
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    ALFA 166 SWAP 3.0+Q2 / ALFA 166 2.4 20v FL 180 HP/Jumper 2.8 JTD /Fiat Regata/Alfa 147 JTD 8v

Domyślnie

Kolego csharp jaki jest przbieg twojej alfy ?
    Mówiąc szczerze... przy takim apetycie na olej nie liczył bym na jego zmiejszenie poprzez zalanie innego oleju.
    Myślę że silnik będzie to rozebrania i okaże się to samo co w większości np. Twin Sparków CF3 które rozbierałem... latające tłoki w cylindrach, starte pierścienie...
    Robiliśmy ostatnio kapitalke silnika 2.0 koleżance z forum i przed remontem spalanie oleju miała podobne do twojego.
    Moim zdaniem może skończyć się remontem kapitalnym.
    http://www.flar-ital.pl/ - CZĘŚCI ZAMIENNE- SERWIS: Lancia, Fiat, Alfa Romeo
    USŁUGI AUTOLAWETĄ- POMOC DROGOWA

csharp
    Gość

Domyślnie

przebieg w zasadzie nie jest jakiś wielki, w tej chwili ok 100k
    trochę dziwne, że przy takim przebiegu już coś się mogło stać z silnikiem... szczególnie, że poprzedni właściciel jeździł nim bardzo mało - w zimę w ogóle, auto nawet nie ma zimowych opon ;] swoją drogą - może ktoś ma na sprzedaż felgi stalowe + opony zimowe ?

oleju bierze co raz mniej ... to jakieś dziwne teraz ok 0,8l/1000 km

nierówno dalej chodzi na jałowym - ktoś mi ostatnio wspomniał aby przy wymianie świec wymienić przewody, czego mechanicy mi nie zrobili.. nawet nie podpowiedzieli ;/ chyba to też zrobię jak będę u pabla. W każdym razie ta nierówna praca niczego nie zmienia.. autko chodzi w zasadzie normalnie, w weekend zrobiłem 1,5k i nic się nie działo, nie oszczędzam go jakoś bardzo, to zapewne też ma wpływ na pobór oleju..

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR GT JTS 2004

Domyślnie

Też tak słyszałam, ale nie mamy ani przewodów WN, ani listwy, "siedzą" świece na cewkach ponoć, niestety

Nie martw się nie jesteś sam - u mnie też coś okazuje się, że jest nie tak. Poza tym wyrwałam mechanizm otwierania baku, co zmusiło do uzywania sznura i śrubokreta - już naprawiony i dziwnie zachowują się lamda, szyby działają i nie świszczą - na pocieszenie ot co...

Powodzenia!

PS) Weźmiesz udział w testach porównawczych JTS?
    Ostatnio edytowane przez Majka ; 26-09-2011 o 12:01

csharp
    Gość

Domyślnie

kurde ;D przecież tam jest tylko jeden guziczek ;D jak Ci się to udało wyrwać ?

szyba mi świszczała, trochę minęło zanim wpadłem dlaczego przy otwartych drzwiach nie świszczy, a przy zamkniętych tak ;DD nasmarowałem uszczelki i lata jak nowa

w testach to jasne, że wezmę, co mam robić ?

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR GT JTS 2004

Domyślnie

Ano wyrwałam, nie wiem zaś jak, więc nie mogę Cię przestrzec przed tym

I nie guzik, tylko cypcyk ze sprężynką pod klapką do wlewu Jakby co opracowałam patent na otwieranie, bo sznur bez śrubokręta w takiej sytuacji nie działa – piłka 5 cm średnicy z pianki, przekroić na pół wepchnąć obok wlewu paliwa pod klapkę, zamknąć klapkę i otwiera się ze środka guzikiem Jako że obciach był i kompromitacja włoskiego produktu na shellu musiałam wymienić

A i... na razie nie wiem co masz robić - bądź w gotowości z kabelkiem
    Ostatnio edytowane przez Majka ; 27-09-2011 o 22:23

csharp
    Gość

Domyślnie

Majka- co z tymi testami ?

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR GT JTS 2004

Domyślnie

Spokojnie - właśnie testuję alfadiaga Kilka zrzutów już mam, ale się wentylator włączył i chwilę postanowiłam odpocząć

Niebawem wkleję wyniki.

csharp
    Gość

Domyślnie

A ten kabelek co Ci napisałem to pasuje do alfadiaga?

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR GT JTS 2004

Domyślnie

Tak pasuje - tyle, że te drugie sterowniki musisz zapodać. I musisz zrestartować kompa.

Kabelek - jest bajerancki - ma 4 tryby i jak patrzę mogę przetestować całą okolicę Dzięki, że dałeś link!

csharp
    Gość

Domyślnie

Majka to teraz mi pomóż ktore sterowniki dokładnie trzeba dać i skąd mozna zassac alfadiaga ? Mam płytkę to tego kabla i tam jest cały worek różnych sterów mam Windows 7 i już się pogubiłem