Mam problem z falujacymi obrotami w Alfie 156 1.8 16v ts 1998r. Czego to moze byc wina??
Mam problem z falujacymi obrotami w Alfie 156 1.8 16v ts 1998r. Czego to moze byc wina??
Niech, to będzie po raz ostatni.....takie pytanie, bez użycia wyszukiwarki.....http://www.forum.alfaholicy.org/sear...archid=1106170
Kolego roznie to moze byc hmm poniewaz moze to byc wina przeplywomierza albo silniczka krokowego a nalepiej jakbys mial kogos kto podpial by ci Alfe pod kompa i byc moze wtedy pokazaloby usterke ta wlasciwa albo jakies bledy i wiedzialbys dokladnia co jest winne. A tak bez kompa to moga byc najbardziej prawdopodobne te dwie czesci co ci pisalem wyzej w poscie ( silnik krokowy albo przeplywomierz) roznie z tymi falujacymi obrotami wyglada w TS-ach. Ja mialem ten sam przypadek ale po wymianie rozrzadu ustalo ( choc rozrzad z tym nie ma nic wspolnego) ale przypuszczam ze byla luzna jakas cewka zaplonowa i wtedy silnik wariowal. Po dokladnym zlozeniu i przykreceniu wszystkiego to Te falujace obroty i wariacje silnika ustaly. Daj znac jak dojdziesz do tego co jestprzyczyna falowania obrotow u Ciebie w belli ok?
ja powiem tak.paliwo jazda na resztkach owego i każdego paliwa/zawsze bak do połowy,czyszczenie przepustnicy mi pomogło jak i stosowanie się do reszty
A gdzie znajduje sie przepustnica, przeplywomierz i silniczek krokowy?? Dodam tez ze wskazuwki obrotow i od predkosciomierza przy dodawaniu przez to silnik jest zamulony)gazu nie podnosza sie plynnie do gory tylko skacza (przez to silnik jest zamulony) myslalem ze to jest wina tez tych rzeczy...
kolego przeplywomierz znajduje sie na dolocie tzn. na tej rurze co jest od filtra powietrza, a przepustnica jest tez na dolocie ale za przeplywomierzem w strone do kabiny auta. Jesli siagniesz caly dolot razem z przeplywomierzem to widzisz wtedy przepustnice. Natomiast zaraz obok a moze zaraz przy przepustnicy masz silniczek krokowy. Poszukaj na forum albo allgero jak wyglada silniczek krokowy i przypatrz sie na przepustnice u siebie to bedziesz wiedzial dokladnie jak i co![]()
To zaczne od przeczyszczenia tych rzeczy...