Witam
Podłaczam alarm firmy STIG z allegro, ale niestey nie mogę znaleść odpowiedzi na dręczące mnie pytanie.
Potrzebuję odnaleźć kabel odpowiadający za sygnał otwarcia w alfie 147 jtd, oraz upewnić się który kabel odowiada za sygnał czujnika drzwiowego.
Z alarmem przesłali mi instrukcje do benzynowej alfy (innej nie maja i mowia ze to to samo), ale cos tu w tym opisie jest nie tak
Wg instrkcji czerwono-czarny z czarnej wtyczki konektorowej odpowiada za zamkniecie/blokade, a jasnoniebieski za otwarcie. Oba powinny być w tej wtyczce, ale jasnoniebieskiego nie ma. Jest np biało niebieski, ale na tym nie działa mi otwieranie.
Rozebrałem więc próg. Jasnoniebieski jest, ale grubszy, a wg mnie to powinien byc ten cieńszy... w kazdym razie pod tym grubym też nie działa a innego w tym kolorze nie ma. Pokłułem troche kilka innych kabli i też nic.
Podpięcie czujników drzwiowych wykonałem poprzez podpięcie się pod lampkę w drzwiach, ale też nie mam 100 proc pewnosci czy to ten przewdód. W instrukcji mam napisane jansnoniebiesko-żółty w czarnej wtyczce konektorowej, a jak sprawdzałem we wtyczce światełka jest biało niebieski (patrzyłem od dołu nie rozbierając całych drzwi wiec moze gdzies tam dalej łączą się ale tego nie wiem)...
Generalnie upierdzieliłem się dzisiaj z tym cały dzień i nie mam już pomysłu instrukcja zje..., a w STIGu mowia ze wszystko jest w instrukcji, ale sam schemat do alfy moze sie do końc a nie zgadzac haha... No i jak tu gadać z takimi??? ehhh....
HELP!!!