Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 58

Temat: Kluczyk,scyzoryk nie dziala pilot

crosswagonQ4
    Gość

Domyślnie

Przepraszam, zielony jestem ale OK, już uciekam stąd, nie będę wiecej tu pisał Byłbym, jednak, bardzo wdzięczny, gdybyś podpowiedział, jaki jest optymalny sposób na moje problemy

dzaani
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał cuoreventi Zobacz post
    Trzeba ponownie zakodować kluczyk. Jeśli się da oczywiście - po tych wszystkich ingerencjach w jego elektronikę
    Jak mam to zrobic zakodowac ten pilot albo gdzie moge szukac pomocy kto moze wykonac taka operacje kodowania kluczyka ???

Użytkownik Romeo Avatar cuoreventi
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Alfa 156 2.0 JTS 16v

Domyślnie

Cytat Napisał dzaani Zobacz post
    gdzie moge szukac pomocy kto moze wykonac taka operacje kodowania kluczyka ???
    Choćby i u mnie, lub u innego forumowicza z programem AlfaOBD/FES w pełnej, płatnej wersji.
    http://www.forum.alfaholicy.org/zach...tml#post579168

Użytkownik Ogier Avatar hajdi147
    Mieszka w
    Jasło
    Auto
    Była AR 147 1.9 JTD jest AR GT 1.9 JTD

Domyślnie

Witam. mój kluczyk scyzoryk nie działa, tzn nie otwiera i nie zamyka z pilota, dziś zauważyłem ze gdy jest w stacyjce to wszytsko jest w porzadku, w czym leży problem ? Bateria wymieniona. pozdrawiam

Użytkownik Maniak resoraków Avatar plnuker
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD

Domyślnie

U mnie dopiero jest czarna magia. Alfa gt z 2005r. Pilot zawsze otwiera mi drzwi i bagażnik. Problem pojawia siie kiedy przejade jakis odcinek, np 10km do pracy, gasze silnik i nie da sie zamknac z pilota. No to wsadzam kluczyk do stacyjki, daje zeby zaswiecic kontrolki, wylaczam i wszystko ponownie dziala. Najlepsze jest to ze w cieple dni problemu nie ma a w zimie za kazdym razem.
    Wyglada jak by cos gubilo kod tylko pytanie co? Centralka?

Sent from my iPad using Tapatalk

Użytkownik Maniak resoraków Avatar plnuker
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD

Domyślnie

Cytat Napisał plnuker Zobacz post
    U mnie dopiero jest czarna magia. Alfa gt z 2005r. Pilot zawsze otwiera mi drzwi i bagażnik. Problem pojawia siie kiedy przejade jakis odcinek, np 10km do pracy, gasze silnik i nie da sie zamknac z pilota. No to wsadzam kluczyk do stacyjki, daje zeby zaswiecic kontrolki, wylaczam i wszystko ponownie dziala. Najlepsze jest to ze w cieple dni problemu nie ma a w zimie za kazdym razem.
    Wyglada jak by cos gubilo kod tylko pytanie co? Centralka?

Sent from my iPad using Tapatalk
    Zrobilem dzisiaj test akumulatora i z nominalnej pojemosci 540 din wyszło ze ma 200, do tego napiecie rozruchu 8,5v - krotko mowiac po wymianie akumulatora problem sie rozwiazal

Użytkownik Ogier
    Auto
    Alfa Romeo 147 1,6TS ' 08

Domyślnie

Cytat Napisał plnuker Zobacz post
    Zrobilem dzisiaj test akumulatora i z nominalnej pojemosci 540 din wyszło ze ma 200, do tego napiecie rozruchu 8,5v - krotko mowiac po wymianie akumulatora problem sie rozwiazal
    Bardzo częsty przypadek w autach z dużą ilością elektroniki - ludzie użytkują je na ledwo zipiących akumulatorach a póżniej piszą że alfa , fiat czy coś tam jeszcze to złe auto bo ciągle jakieś problemy ze światłami , zamkami i kontrolkami.Tymczasem najczęściej wystarczy wymienić akumulator na sprawny i wszystko "się naprawia".No chyba że zbyt mały prąd zdążył już coś uszkodzić.

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Alfa Romeo 147, 1.9 JTD 8v 2002

Domyślnie

Również miałem problem z kluczykiem a nawet dwoma. Pilot nie działał,tzn nie otwierał/zamykał ani drzwi ani bagażnika. Wymiana baterii nic nie dala,ponieważ pilot nie wysyłał sygnału. Znalazłem gościa który dorabia klucze te bardziej skomplikowane, tzn z pełna elektroniką a nie zwykłe klucze do domu. Gość zna się na temacie, mówił,że częstym problemem w alfach starszych (ja mam 2002) jest to,że luty w kluczyku wietrzeją/przestają przewodzić. Doprowadzenie kluczyka do stanu fabrycznego,żeby wysyłał sygnał to koszt u niego 140 zł. Na to jest gwarancja,że wszystko jest OK. Szpec mieści się w Rzeszowie, ale można również wysyłać kluczyki.
    Gdyby ktoś miał taki problem - polecam! Mój ożył i jest na prawde super. Teraz łapie z 30 metrów lekko

Użytkownik Romeo Avatar e5nio
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Bella 156,1.6 16V, 98r :),Bella 147 1.9 JTD 2001r.

Domyślnie

Ale to chodzi o te wciski bo moj tez nie dziala musze zrobic oddac na lutowanie bo powypadaly mi te przyciski na plytce cale.

Cin to tego jest kwestia ?

Wysłane z mojego GT-N7000 przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Świeżak Avatar Gregi
    Mieszka w
    Rzeszów / Kraków
    Auto
    AR Giulietta Veloce 1.4 MA 150 KM + AR GT 3.2 V6 Busso + Abarth 595 Pista

Domyślnie

Cytat Napisał Cin Zobacz post
    Również miałem problem z kluczykiem a nawet dwoma. Pilot nie działał,tzn nie otwierał/zamykał ani drzwi ani bagażnika. Wymiana baterii nic nie dala,ponieważ pilot nie wysyłał sygnału... Szpec mieści się w Rzeszowie, ale można również wysyłać kluczyki. Gdyby ktoś miał taki problem - polecam!
    Mam podobny problem. Nie działa sterowanie zamykaniem/otwieraniem drzwi oraz bagażnika. Da się natomiast uruchomić silnik. Czy mógłbyś przesłać namiary na tego specjalistę od kluczyków?