ktoś może wie od czego są bezpieczniki znajdujące się w górnej części schowka bo nie wiem czy opłaca mi się rozbierać cały schowek jak tam nie będzie tego bezpiecznika o który mi chodzi (podświetlenie klimatyzacji manualnej tych 3 pokręteł)
ktoś może wie od czego są bezpieczniki znajdujące się w górnej części schowka bo nie wiem czy opłaca mi się rozbierać cały schowek jak tam nie będzie tego bezpiecznika o który mi chodzi (podświetlenie klimatyzacji manualnej tych 3 pokręteł)
Była ----> 156 1.6 16V
----> 159 SW 2.4 Q-tronic TI
Jest ----> GT 2.0 JTS
Jest ——> Giulietta 1.4 MA
DzIdEx7, Witam
Jeśli nie masz instrukcji to polecam poczytać
http://www.alfaclub.pl/forum/viewtop...bf1de67b25a32c
Niestety ja mam instrukcie po FL wiec nie wiem czy cos sie nie pozmieniało, ale w mojej jt ten bezpiecznik koło kierownicy
Pozdrawiam
P.S.
W tym linku co podałem wyżej jt link do instrukcji w pdf wersji przed FL
Właśnie otworzyłem instrukcję od mojego samochodu i czytam, że:
-w schowku znajdują się bezpieczniki i przekaźniki dostarczane na żądanie lub przewidziane dla niektórych wersji - przekaźniki to: przednich świateł przeciwmgielnych, świateł mijania, wyłącznik czasowy spryskiwaczy reflektorów, przekaźnik dachu otwieranego,
- natomiast bezpieczniki są narysowane 4, ale chyba coś pomylili w opisie, bo w tabeli z bezpiecznkami jest podany inny numer rysunku
- zakładając, że jest taka właśnie pomyłka to mogą być takie bezpieczniki: przednie światła przeciwmgielne, spryskiwacze reflektorów, elektryczne podnośniki szyb tylnych.
Dzięki chłopaki bardzo mi pomogliście
Pozdrawiam !
PS Jestem waszym dłużnikiem jak co to walcie postaram się pomócDD
Była ----> 156 1.6 16V
Jest ----> GT 2.0 JTS
qrde no z tego co się naczytałem w instrukcji to nie ma żadnego bezpiecznika odpowiadającego za oświetlenie pokreteł od nawiewówwidać musze dalej kombinować co się mogło stać ;(
Była ----> 156 1.6 16V
Jest ----> GT 2.0 JTS
Wydaje mi się że mogły paść ci żaróweczki albo diody nie wiem czym to jt podświetlane. Musisz rozebrac kokpit środkowy i popatrzećNapisał DzIdEx7
Pozdrawiam
Wg opisu Dte za podświetlenie tych pokręteł jest odpowiedzialny bezpiecznik B11 (10A) znajdujący obok (po prawej stronie) głównej skrzynki bezpieczników
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Po prawej stronie tzn się zaraz te obok jest ich tam razem 4 obok siebie ? Zresztą zejde i zobacze po aż mi się coś tchnęło![]()
Dzięki![]()
Była ----> 156 1.6 16V
Jest ----> GT 2.0 JTS
Nie ma żadnych bezpieczników obok głównej skrzynki są tylko powyżej i nic poza tym juz nie wiem pojade może do ASO tylko się spytać ciekawe czy bedą tak mili odpowiedzieć mi na zadane pytanie głupia rzecz a tak paskudzi życietym bardziej jak się ktoś uprze
![]()
Była ----> 156 1.6 16V
Jest ----> GT 2.0 JTS
W dziale dot wersji 145/146/155 zaczalem drazyc pewien temat ale poniewaz jestem uzytkownikiem 156 przenosze sie tutaj. Pozwole sobie skopiowac opis problemu ze wspomnianego dzialu:
Mam problem ze spryskiwaczem przedniej szyby, najzwyczajniej nie działa. Sprawdziłem samą pompę poprzez podpiecie prostownika, jest sprawna. Bezpiecznik jest równiez ok. Nie mam pojecia co dalej sprawdzic, czy zasilanie idzie bezposrednio z dzwigienki przy kierownicy przy jest jakis przekaznik. Domyslam sie ze to drugie bo po zainicjowaniu spryskiwacza po jakims czasie wycieraczki przecieraja szybe. Prosze o pomoc, od czego zaczac i jak sie do tego zabrac? Gedzie szukac ew przekaznikow?