Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Temat: Gzie wpiac parownik

selius
    Gość

Domyślnie Gzie wpiac parownik

Witam
    Mam pytanie mam zalozony gaz BRC i mam z nim maly problem, a mianowicie w zime starsznie dlugo przelacza mi sie na gaz nawet do 10 km i wydaje mi sie ze gazownik mi go zle wpial w uklad chlodzenia... Powiedzcie mi gdzie najlepiej wpiac parownik w Alfie 156 1.8 TS? Za odp z gory dzieki.
    Pozdrawiam

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Cannabis
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    AR 156 1.6 TS 99' AR 156 2.5v6 02'

Domyślnie

Ja mam zamontowany (dzieki Grzesiu) pod lewym błotnikiem koło zbiornika z płynem chłodzący... Na gaz przechodzi po ok 3km przy temp jak dzisiaj jak dla mnie rewelacja. Sprawdź jaką masz temp przejścia na LPG

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    BMW E61 545i żony, E61 530xD do orania pola :)

Domyślnie

Cytat Napisał Cannabis Zobacz post
    Ja mam zamontowany (dzieki Grzesiu) pod lewym błotnikiem koło zbiornika z płynem chłodzący... Na gaz przechodzi po ok 3km przy temp jak dzisiaj jak dla mnie rewelacja. Sprawdź jaką masz temp przejścia na LPG
    156 z V6 pod maską ma pewną specyficzną cechę, mocno maleje przepływ cieczy na obwód nagrzewnicy wraz ze spadkiem obrotów, staraj się po odpaleniu jechać tak żebyś miał minimum 2500-3000rpm to się moment będzie przełączała, po prostu jest wtedy dużo większy obieg cieczy, niestety włosi wpakowali wymiennik pod filtr oleju i dużo płynu tam idzie zamiast na nagrzewnicę, 3 litrówka w GTV i 166 tak ze 2-3x szybciej przechodzi na LPG bo nie ma tego wymiennika i płyn tylko na obwód nagrzewnicy więc i reduktor idzie. Nie mniej zrób jeszcze trochę km niech się ułoży do końca instalacja to Ci trochę obniżę temp. przejścia na LPG.
    10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia

Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu

Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Cannabis
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    AR 156 1.6 TS 99' AR 156 2.5v6 02'

Domyślnie

Eh jeszcze szybciej ok i tak już teraz jest dobrze ale jak może być jeszcze lepiej to czemu nie...
    PS. Nie wywala błedu

Użytkownik Rowerzysta Avatar DRACUS666
    Mieszka w
    zielona góra okolice
    Auto
    156 JTD

Domyślnie

nie chce zakladac nowego tematu wlasnie jestem w trakcie montazu lpg 2 gen i przydaloby sie kilka porad gaz montowany jest w AR 156 1.8 przed liftem ,potrzebuje info jak wpiac sie w instalacje mianowicie rozlaczenie wtryskow sygnal z obrotomierza oraz sondy lambda , sterownik lpg to BRC JUNIOR oraz centralka BRC SAMBA, Jezeli ktos posiada instalacje 2 gen to uprzejmie prosze o pomoc rowniez schematy zdjecia tez kazda dobra cenna rada na wage zlota, jezeli ktos ma mowic ze samemu nie legal lub 2 gen sie nie nadaje to z góry dziekuje prosze o pomoc nie krytyke

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Winiar00
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.4 SW

Domyślnie

Kolego 2gen.... przeklniesz ta instalacje! Do rozłączenia wtrysków potrzebujesz emulatora. Sygnał obrotów weźmiesz z cewki zapłonowej z masy... (centralka steruje masą) jeżeli masz ECU 1.5.5 to na kolektorze masz wtyczkę od sondy. jeżeli masz 7.3.1 to są dwie sondy przed katem wtyczki są że tak powiem po lewej i prawej stronie silnika (koło sprężarki klimy i niedaleko termostatu).... Zastanów się jeszcze 50 razy z tą instalacją! Możesz mieć dużo problemów!

Tutaj jest schemat do BRC
    http://www.pliki.drypa.pl/entry-ba74...8579cd777a.htm
    Ostatnio edytowane przez Winiar00 ; 08-10-2011 o 23:05

Mieszka w
    zielona góra okolice
    Auto
    156 JTD

Domyślnie

dziekuje za odpowiedz wkoncu ktos postaral sie ogarnac moj temat co do instalki to znajomy ma mondeo mk 2 1.8 16v z plastikowym kolektorem i instalacje 2 gen od kilku lat i hula az milo zdarzaja sie wystrzaly kiedy koncza sie przewaznie kable zaplonowe lecz posiada gwizdek tzw ktory odprowadza gazy na zawnatrz ukladu lecz nie narzeka na te instalke zapewne oba auta roznia sie diametralnie jednak instalaje musze zalozyc ze wzgledu ze miesiecznie robie po 1800 km to jest znaczny koszt za tydzien jade znow i musze juz miec wmontowana jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma . sonde mam jedna ,mam jeszcze jedno pytanie czy wtryski nie maja wspolnego plusa przez ktorego odciecie centrala odlacze ich prace byloby to napewno duzym ulatwieniem...

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Winiar00
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.4 SW

Domyślnie

Robisz dużo więc sekwencja szybko się zwróci... Jeżeli odetniesz wtryski przez plus bez emulatora wywali tobie error na budzik.

Mieszka w
    zielona góra okolice
    Auto
    156 JTD

Domyślnie

powiedz mi o ile dasz rady w ktorym miejscu zlokalizowac ten plus ? jest wspolny dla wszystkich wtryskow ??? jezeli nie to wrzuce 4 przekazniki po jednym na kazdy z wtryskow lecz wolalbym tego uniknac a jezeli jedynym problemem bedzie marchewa to przelkne to jakos no km troszke wychodzi wiem ze sekw. lepsza lecz jak sie niema co sie lubi to sie lubi co sie ma