Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 38

Temat: Zarysowanie

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    01-486 Warsaw PL / 95014 Cupertino CA
    Auto
    Dające Radość z Jazdy

Domyślnie

Cytat Napisał mati_luk Zobacz post
    Witam

Co do lakierowania SPOT, to kupiłem taka ofertę na grouponie http://www.groupon.pl/oferty/warszaw...tent=SOM_1&nlp

Chcę naprawić tą metodą zderzak, ponieważ mam na nim obcierkę (pamiątka po poprzednim właścicielu). Jestem bardzo ciekawy efektów, bo z tego co wyczytałem i się naoglądałem, to lakierowanie tą metodą wydaję się wręcz idealne na typowo parkingowe obcierki. I podobno nie widać różnicy.

Chętnie wrzucę fotki sprzed i po, ale dopiero w listopadzie, ponieważ planuję malowanie zderzaka dopiero na 31 października.

Pozdrawiam
    Ja widziałem naocznie robienie nowej 7ki w jakimś cudownym biało perłowym kolorze (przebieg 350km i juz rysa ) i wyszło rewelacyjnie. U mnie nie opłaciło się w stosunku do odprysku robić SPOT'a. Gość z firmy powiedział że jak mumin dostanie jeszcze kilka kamieni lub jakąś większą ryse to wtedy tak - bo ta sama cena będzie .... ale dla jednego malutkiego odprysku zrobilismy zaprawkę którą fajnie spolerowali i z odległości metra jest praktycznie niewidoczna.
    motor sports can be expressed in one single letter ///M

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Geordie
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta

Domyślnie

Zgodnie z obietnicą przesyłam fotki z zarysowania MiTo:
    Rysę zaznaczyłem czerwoną linią. Zdjęcia zrobione na szybko, telefonem.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    147

Domyślnie

Cytat Napisał mati_luk Zobacz post
    Witam

Co do lakierowania SPOT, to kupiłem taka ofertę na grouponie http://www.groupon.pl/oferty/warszaw...tent=SOM_1&nlp

Chcę naprawić tą metodą zderzak, ponieważ mam na nim obcierkę (pamiątka po poprzednim właścicielu). Jestem bardzo ciekawy efektów, bo z tego co wyczytałem i się naoglądałem, to lakierowanie tą metodą wydaję się wręcz idealne na typowo parkingowe obcierki. I podobno nie widać różnicy.

Chętnie wrzucę fotki sprzed i po, ale dopiero w listopadzie, ponieważ planuję malowanie zderzaka dopiero na 31 października.

Pozdrawiam
    Cześć
    Ja też kupiłem tą ofertę bo mam paskudną rysę na dzwiach po poprzednim właścicielu. Dzięki że dałeś cynk o tej ofercie na forum. Pozdrawiam

Użytkownik Rowerzysta Avatar mati_luk
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 147 2.0 TS, manual, 3d, 2002 r.

Domyślnie

Cytat Napisał andy1980 Zobacz post
    Cześć
    Ja też kupiłem tą ofertę bo mam paskudną rysę na dzwiach po poprzednim właścicielu. Dzięki że dałeś cynk o tej ofercie na forum. Pozdrawiam
    Spoko myślę że warto się zainteresować tą ofertą, zwłaszcza że cały czas przedłużają (może ze względu na nie za duże jak na razie zainteresowanie). Jak zobaczyłem tą ofertę w zeszłym tygodniu w czwartek zdaje się, to trwała tylko to północy, więc szybko kupiłem. Miałem się zająć moim zderzakiem dopiero na wiosnę tak naprawdę, na spokojnie i myślałem że cały zderzak będę musiał lakierować. Choć tak naprawdę rysy nie są głębokie, ale kłują w oczy i zupełnie przypadkiem trafiłem na tą ofertę a uszkodzenie w mojej Belli wygląda tak:

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P9110094.jpg
Wyświetleń:	357
Rozmiar:	90.6 KB
ID:	36455Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P9110095.jpg
Wyświetleń:	257
Rozmiar:	94.9 KB
ID:	36456Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P9110096.jpg
Wyświetleń:	674
Rozmiar:	107.3 KB
ID:	36457

i jeszcze delikatnie rant zderzaka za kołem. Całość na szczęście zmieści się w wielkości 2 x A4

Andy1980 a kiedy malujesz drzwi? Możesz zamieścić efekty, chętnie zobaczę. Ja dziś zarezerwowałem termin 31.10, także jeszcze muszę trochę poczekać

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    147

Domyślnie

Cześć,
    Moje uszkodzenie wygląda tak:

Nazwa:	DSCF0123 - Kopia.JPG
Wyświetleń:	201
Rozmiar:	20.0 KB
ID:	36458
    Może nie widać tego bardzo ale to cos takiego u dołu. Gorzej to wygląda jak się patrzy z boku takie brzydkie wgniecenie na a4 pewnie sie zmieści.
    Mam pytanie a Tobie to ten termin 31.10 to wyznaczyli czy Ty tak chciałeś? Jak dla mnie to długo bo akurat teraz mam wolne i chiałbym jakoś w czwartek lub piątek temat załatwić.
    Pozdrawiam

Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie

Trochę widać
    Co do terminu to ja tak chciałem. Niestety od poniedziałku do piątku mnie nie ma (delegacja), a niestety w soboty nie pracują :/ więc ten 31.10 to najwcześniejszy termin kiedy będę mógł wziąć wolne i całe szczęście że pracują normalnie wtedy. Tylko tam jak się wczytasz, to zwróć uwagę na zapis że najpierw trzeba się skontaktować z nimi w celu sprawdzenia przez nich czy auto kwalifikuje się do naprawy. Zadzwoniłem do nich i na szczęście można przysłać zdjęcia uszkodzenia, nie trzeba się fatygować osobiście (co dla mnie było bardzo ważne). Ja dzwoniłem w czwartek, dowiedziałem się wszystkiego, w weekend wysłałem zdjęcia i dziś do mnie oddzwonili z informacją, że auto jak najbardziej się kwalifikuje. I zaklepałem sobie termin na 100%.
    Radziłbym Ci do nich zadzwonić jutro i się dowiedzieć co i jak, bo nie wiem jakie mają obłożenie na najbliższe dni.

Pozdrawiam

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    01-486 Warsaw PL / 95014 Cupertino CA
    Auto
    Dające Radość z Jazdy

Domyślnie

Cytat Napisał Geordie Zobacz post
    Zgodnie z obietnicą przesyłam fotki z zarysowania MiTo:
    Rysę zaznaczyłem czerwoną linią. Zdjęcia zrobione na szybko, telefonem
    Zrobią Ci - nie będzie śladu - BMW wyglądało gorsiej
    motor sports can be expressed in one single letter ///M

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Geordie
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta

Domyślnie

Cytat Napisał tygrysio Zobacz post
    Zrobią Ci - nie będzie śladu - BMW wyglądało gorsiej
    To pocieszające. Już nawet po paście K2 wygląda dużo lepiej. Mam nadzieje, że profesjonaliści zrobią na glanz

Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie

Mogę się pochwalić efektami naprawy w firmie S-plus

Przed:

Nazwa:	P9110095.jpg
Wyświetleń:	204
Rozmiar:	97.8 KB
ID:	38602Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P9110096.jpg
Wyświetleń:	179
Rozmiar:	111.1 KB
ID:	38603Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P9110097.jpg
Wyświetleń:	431
Rozmiar:	89.4 KB
ID:	38604

Po:

Załącznik 0Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_0312.jpg
Wyświetleń:	313
Rozmiar:	98.3 KB
ID:	38605Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_0314.jpg
Wyświetleń:	296
Rozmiar:	92.0 KB
ID:	38606

Użytkownik Rowerzysta Avatar silentbob83
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0 TS 2000 rok

Domyślnie

Cytat Napisał Geordie Zobacz post
    To pocieszające. Już nawet po paście K2 wygląda dużo lepiej. Mam nadzieje, że profesjonaliści zrobią na glanz
    I jak, robiłeś tę rysę? Jeżeli nie to może spróbuj użyć systemu do usuwania rysek Sonax - masz tam dwie małe tubki z pastami polerskimi różnej gradacji, mały krążek do polerowania i papier ścierny wodny (chyba 3000) - koszt to (z tego co pamiętam) około 40zł. A jak nie, to zawsze można kupić najtańszy wosk koloryzujący i tymczasowo zamaskować, żeby niepotrzebnie nerwów sobie nie psuć Ja mam kilka takich rysek na zderzaku i czekam aż się uzbiera jeszcze parę zanim pójdę lakierować