Czy ktoś używa ten telefon? Mam problem, telefon paruje się z B&M ale nie łączy się. Telefon próbuje łączyć się z B&M
Czy ktoś używa ten telefon? Mam problem, telefon paruje się z B&M ale nie łączy się. Telefon próbuje łączyć się z B&M
Robiłeś to połączenie na czysto - w sensie czy B&M nie pamiętał innego telefonu. Miałem podobną sytuację z RIM .... zadziałało dopiero jak "rozparowałem" iPhone'a.
Jeżeli połączenie "na czysto" czyli po uprzednim wyczyszczeniu ustawień B&M nie pomoże, to może być system. Na przykład Android 2.3.x w wydaniu Samsunga do Galaxy bardzo nie dawał rady, dopiero przesiadka na wersje systemu bez dodatków Samsunga pomogła (Cyanogen). Oczywiście, B&M z mojego GPSport mimo, że uzupełniane o nowsze oprogramowanie, zapewne różni się od tego z Julki...
i jak tam w temacie udalo się wkoncu sparować ten tel z B&M?
Nadal nie łaczy się..
Nie mam tego, ale pewnie działa przez Bluetooth. W androidzie Jest coś takiego w opcjach Bluetooth- "Wykrywalny- włącz wykrywanie widoczności urządzenia". Masz to zaznaczone? Tylko, że to jest bezsensu bo u mnie na 2.1. Widoczność jest jakieś dwie minuty. "Możliwe do wykrycia przez.."
Trochę durne to.
Włoski geniusz, włoska technologia, włoska pasja.
Wykrywalność oznacza tryb parowania, który właśnie przez tyle powinien działać, to tryb do nawiązania bezpiecznego połaczenia między urządzeniami i potwierdzenia kodów. W trybie parowania niemożliwe jest rozmawianie, więc jakbyś chciał go mieć cały czas działającego to nie mógłbys rozmawiać. Przy Bluetooth na jednym urządzenia wybierasz tryb parowania a na drugim poszukiwanie nowych urzadzen. Po znalezeniu telefonu i potwerdzeniu kodu następuje nawiązanie komunikacji, wymiana ew. danych o wpisach w książce telefonicznej i na tym tryb parowania się konczy. Potem już korzysta się normalnie bez właczania wykrywalności. Jedyne o czym trzeba pamietac, to aby w telefonie był włączony Bluetooth.
Chłopaki, czytajcie manuale od swoich urządzeń![]()
Sensation łączy się B&M przyjmuje od niego kod. Po przyjęciu kodu nie prosi o potwierdzenie przepisania książki. Połączenie na HTC informuje ze B&M to głośnik zewnętrzny. I po 30 sek zrywa połączenie. Sprzedałem sensacie i zostałem przy Sony Eryku
Mały off top: U mnie Barnio do Samsunga mam dość lakoniczny manual bez szczegółów. Dzięki za wyjaśnienie mi tego![]()
Włoski geniusz, włoska technologia, włoska pasja.