Motasz się teraz we własnych słowach. Skoro pisałeś, że rozebrałeś i sprawdzałeś tryby z 1,8 i 2,0 selespeed i były jednakowe to co mi teraz elearn'em chcesz udowodnić? Ja wiem z autopsji i jeżdżenia 1,8 i 2,0 w 156 oraz GTV. Zresztą mam co najmniej kilkanaście innych źródeł mówiących o tym, że 1,8 i 2,0 mają inne przełożenia. Jaki miał bym interes w tym, żeby komuś źle doradzić?
Zobacz sobie ile mają obrotów przy tej samej prędkości na V biegu: http://www.youtube.com/watch?v=JUyef...eature=related
http://www.youtube.com/watch?v=UfuCIly9g8g
Temat uważam za wyczerpany.
Ostatnio edytowane przez Belfer ; 13-10-2011 o 07:22
Elernem udowodniłem że 1.8 i 2.0 to takie same przełożenia (chyba że program ma błędy choć nie sądzę ) ,na filmikach dokładnie widać 7000obr/240km/h w obu przypadkach , także uważam temat za wyczerpany.
W filmie z silnikiem 2,0 w momencie 1:28-1:29 widać, że obrotomierz ma około 6800 przy 240 km/ha w tym z 1,8 wskazówka przekracza 7000 gdy jest niecałe 240 km/h (1:03 w rozdzielczości 720). Jeśli tej różnicy nie widzisz (prawie 300 obr/min) to ja już nie mam słów. Co do elearn'a to tam masz tylko przełożenia od 1-5 biegu a nie ma przekładni głównej zaznaczonej więc sprawa jest chyba jasna.
Na mój gust to coś kolego mieszasz, piszesz że piąty bieg w 1.8 ma przełożenie 0,92 a w eperze jest taka sama wartość przełożenia dla 2.0 i 1.8, podajesz link z you tuba gdzie nic nie wiemy o rozmiarach opon w obydwu samochodach, a jak wiadomo średnica opon ma znaczenie.
Ale tak wogóle to nie chcę się mieszać w waszą dyskusję na ten temat, tak tylko wyciągam wnioski z waszej dyskusji.
Ciekawe kto ma rację![]()
Tutaj każdy wie lepiej mimo, to że fakty są namacalne i widoczne. Rozmiar kół masz podany w opisie filmu.
Zgadza się rozmiar kół jest podany ale tylko dla silnika 1.8 dla 2.0 nie widzę.
Proszę rozpiska przełożeń + przełożenie główne
To może inne numery tych skrzyń jako część oryginalna was przekona? Jeśli nie to montujcie co chcecie i doradzajcie innym co wam odpowiada...